ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorul Cristi Danileț, care repudiază familia tradițională și deplânge viața grea a homosexualilor, are probleme de ordin juridic cu propria fiică. Jurnaliștii de la Luju.ro scriu că fiica magistratului, Ana Maria, l-a dat în judecată pentru pensia de întreținere. 


 Vasilică Cristin Danileț a ajuns în instanță pentru că nu a plătit pensia de întreținere, susțin jurnaliștii de la Luju.ro. Pe rolul Judecătoriei Iași a fost înregistrat dosarul nr. 1868/245/2017 având că obiect plata pensiei de întreținere, în care fostul membru CSM are calitatea de părat, iar fiica să, Ana Maria Danileț de reclamant. Următorul termen în dosarul în care Ana Maria Danileț cere obligarea Iui Vasilică Danileț la plata pensiei de întreținere este programat pe în 12 iulie 2017.

Cei de la luju.ro amintesc că în 2007, fosta soție a lui Danileț, Mirela Vlad, mama Anei Maria Danileț, l-a chemat pe Danileț în judecată pentru majorarea pensiei de întreținere. Atunci magistrații decideau că pensia de întreținere să fie majorată de la „359,5 lei/lunar la procentul de 16,6% din veniturile nete realizate lunar” de Danileț. Dar lucrurile nu aveau să degenereze. În 2009, părinții lui Danileț dat în judecată pe judecător, cerându-i să le plătească pensia de întreținere, luau care a și fost admis de instanța. 

Danileț a plătit pensie de întreținere către fiica să, dar și către părinții săi deși, din punct de vedere legal, nu îi revenea obligația de a plăti și pensia părinților, ci doar pe cea a fiicei sale. 

Iată ce posta pe blogul său personal magistratul atunci:

 „În aceste zile, presă de scandal a primit un mail de la un coleg corifeu de sistem care încearcă să mă pună în lumina proastă în legătură cu un proces civil pe care îl am pentru pensie de întreținere, aflat încă pe rol. Înainte să se scrie despre asta, prezint eu varianta oficială: 

„Am o fiică din prima căsătorie, o mândrețe de față care are 11 ani acuși și e artistă, față de care am fost obligat în urmă cu un an la plata unei pensii de întreținere, majorate, în cuantum de 1/6 din salariu (suma variază între 800-1000 lei lunar). Mama ei are venit propriu din activitate profesională. 

Între timp tatăl meu a rămas fără loc de muncă, iar mama mea s-a pensionat de boală, astfel că venitul lor este de 400 lei pe luna (pensia de boală a mamei). Întrucât nu au alte venituri, îi întrețin de ceva vreme. Fiindcă taică-meu nu are dreptul la asigurare de sănătate sau la pensie și pentru a beneficia de scutirile legale atunci când ai persoane în întreținere, prin intermediul unei acțiuni în judecată cu care am fost de acord eu am fost obligat în raport cu fiecare la plata a câte 800 lei din salariu că pensie. Este o mândrie pentru mine să întorc amândurora serviciul pentru efortul și dedicația lor, oameni simpli, cu care m-au ținut în școală atâția ani și datorită căruia sunt cel ce sunt. 


Totodată mai am o fiică din cea de-a două căsătorie, care are 8 ani acuși, o față deosebit de inteligență, aflată acum la Cluj cu mama ei care nu are venituri, aflată și ea în întreținerea mea de fapt. Eu tocmai am fost transferat la Oradea, dar familia a rămas la Cluj. Pentru că situația financiară a mea s-a îngreunat de 6 luni încoace, iar legea prevede că atunci când nevoile minorului cresc sau posibilitățile debitorului scad (evident, doi adulți nu pot trăi cu 400 lei și evident fiica de la Cluj cu un singur părinte întreținător are o situație mai aspră decât fiica de la Iași cu doi întretinatori) se poate recalcula pensia de întreținere, am cerut reducerea pensiei de întreținere a fiicei din prima căsătorie, care nu i-ar pune cu nimic în pericol dezvoltarea datorită faptului că mama ei are un venit aproape cât al meu, la suma de 500 lei, cât era potrivit unei tranzacții anterioare dintre mine și ea. În prezent cauza se află în stadiu de recurs. 

Desigur, aceste aspecte ar fi trebuit să rămână private, ele neavând legătură cu funcția mea de judecător, foste calități sau actuală funcție administrativă pe care o îndeplinesc într-o instanța. Dacă colegul de sistem nu a găsit nimic cu care să mă șantajeze profesional, a trecut pe familial/intim. Cum nu am nimic de ascuns, am spus să prezint eu varianta reală. Sugerez oricărui e șantajat în aceste zile pentru că încearcă să miște lucrurile din justiția română (având în vedere că se prefigurează mișcări de masă și radicale ale magistraturii române), cu informații din trecut, cu telefoane anonime, cu e-mailuri cu identități false, cu poze trucate ori cu presă sălbatică etc să nu se lase intimidat. Astfel de indivizi calcă peste cadavre și își fac loc în viață că ramele, fiind impotenți fizic și intelectual. Ei cred că pot intimida sau corupe, dar nu sunt decât niște putregaiuri, jalnice resturi umane”.