ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inalta Curte de Casatie si Justitie a spart gheata in materie de anulare a abuzurilor regimului Iohannis-Cîțu-Arafat impotriva romanilor care au refuzat sa se injecteze cu seruri experimentale „anti-Covid”, scrie Luju.ro.

Daca pana acum ICCJ s-a remarcat prin respingerea definitiva sau trimiterea la rejudecare a sentintelor prin care diverse curti de apel din Romania au anulat – total sau partial – hotararile de Guvern privind instituirea sau prelungirea starii de alerta, de data aceasta instanta suprema a mentinut definitiv o sentinta prin care a fost anulat asa-numitul „certificat verde”.

Concret: miercuri, 16 noiembrie 2022, judecatorii supremi Horatiu Patrascu (foto dreapta), Mariana Constantinescu si Beatrice Maris au mentinut definitiv sentinta prin care judecatorul Amer Jabre de la Curtea de Apel Bucuresti a anulat pasajele referitoare la certificatul verde din HG nr. 1183/2021. Este vorba despre hotararea de Guvern care a prelungit starea de alerta din noiembrie pana in decembrie 2022
 
Luju.ro: S-A BĂTUT ÎN CUIE: CERTIFICATUL VACCINĂRII E ABUZIV – Premieră uriașă la Înalta Curte
 
Lumea Justitiei a prezentat anul trecut atat actiunea reclamantilor – avocata Corina Ciuchi (foto stanga) si fotograful Dan Puiu –, cat si spectaculoasa motivare prin care magistratul CAB Amer Jabre nu doar ca a anulat certificatul verde, dar l-a si suspendat pentru reclamanti, invocand direct Declaratia Universala a Drepturilor Omului (link aici și aici). 
 
Iată minuta deciziei:
 
„Respinge recursul declarat de recurentul-parat Guvernul Romaniei impotriva sentintei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal, ca tardiv formulat.

Respinge, ca neavenit, recursul declarat de Ministerul Afacerilor Interne prin Directia Generala Juridica impotriva aceleiasi sentinte.

Respinge recursul declarat de recurentul-parat Comitetul National pentru Situatii de Urgenta reprezentat de DSU impotriva sentintei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 16 noiembrie 2022”.
 
Citiți continuarea articolului la LUJU.RO