ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un expert din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a fost trimis în Norvegia pentru a oferi asistență în cazul Bodnariu, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al MAE.

Raluca Lunculescu, purtător de cuvânt MAE, a prezentat, într-o declarație de presă, demersurile autorităților din România în privința soluționării cazului familiei de români ai cărei copii au fost preluați de autoritățile norvegiene, informeaza antena3.ro.

Potrivit acesteia, ambasadorul României la Oslo a avut întâlniri atât cu familia Bodnariu, cât și cu ministrul norvegian al Copiilor, Egalitatii și Incluziunii Sociale, unde a accentuat interesul superior al copiilor de a nu fi separați. La discuțiile de la Ministerul de Externe norvegian, ambasadorul român a subliniat că este vorba despre un caz social cu impact emoțional și media foarte mare și a propus o cooperare politică în gestionarea sa. 
 
De asemenea, Ambasada României din Norvegia a propus familiei Bodnariu încă doi avocați norvegieni care au avut în trecut cazuri asemănătoare. Cei doi urmează să ajute avocatul pe care familia îl are deja. 

La rândul său, partea norvegiană a precizat că ancheta Barnevernet nu a avut aspecte religioase, cerând României respectarea  confidențialității.