ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata australiană a început să mute cu forța locuitorii din Teritoriile de Nord în tabăra de carantină Howard Springs, situată în Darwin, după ce nouă noi cazuri de Covid-19 au fost identificate în comunitatea Binjari. Măsura vine după ce sâmbătă seara au fost instituite închideri dure atât în comunitățile din Binjari, cât și în cea din apropiere, Rockhole, potrivit Info Wars.

"Locuitorii din Binjari și Rockhole nu mai au cele cinci motive pentru a-și părăsi locuințele", a declarat ministrul-șef al Teritoriului de Nord, Michael Gunner, referindu-se la cele cinci motive permise în țară pentru a evita izolarea (cumpărarea de alimente și provizii, exerciții fizice timp de până la două ore, îngrijirea, munca sau educația, dacă nu se poate face de acasă, și pentru a se vaccina în cea mai apropiată locație posibilă).

"Ei pot pleca doar pentru tratament medical, în caz de urgență sau în cazul în care este cerut de lege."

"Este foarte probabil ca mai mulți locuitori să fie transferați astăzi la Howard Springs, fie în calitate de cazuri pozitive, fie ca persoane apropiate", a continuat el, adăugând: "Am identificat deja 38 de persoane apropiate din Binjari, dar acest număr va crește. Acești 38 sunt transferați acum".

"L-am contactat aseară pe prim-ministru. Suntem recunoscători pentru sprijinul a aproximativ 20 de membri ai ADF, precum și pentru camioanele armatei pentru a ajuta la transferul cazurilor pozitive și al contactelor apropiate - și pentru a sprijini comunitățile. astăzi facem o evaluare a resurselor suplimentare de care am putea avea nevoie din partea federalilor, iar prim-ministrul este pregătit să ajute în continuare - îi mulțumesc pentru asta."
 
 

"Suntem conștienți de faptul că acest lucru poate avea unele efecte asupra sănătății mintale a oamenilor, precum și asupra bunăstării lor generale", a declarat comisarul de poliție Jamie Chalkner pentru NT News.

De menționat că în Teritoriile de Nord locuiește un procent mare de indigeni australieni. După cum notează Steve Milne de la Epoch Times:

Potrivit Institutului australian pentru sănătate și bunăstare, în 2018-19, aproape unul din cinci australieni indigeni a trăit în locuințe supraaglomerate (18 la sută), comparativ cu 5 la sută dintre australienii non-indigeni. Deși acest procent a scăzut de la 27 la sută în 2004, tot a însemnat că aproximativ 145 340 de australieni indigeni locuiau în locuințe supraaglomerate în 2018-19.

În plus, cu cât o zonă este mai îndepărtată, cu atât mai mare este proporția australienilor indigeni care trăiesc în locuințe supraaglomerate (26 la sută în zonele îndepărtate și 51 la sută în zonele "foarte îndepărtate"), comparativ cu 8 și 22 la sută în zonele neaflate.

În urmă cu cinci zile, senatorul NT Malarndirri McCarthy a declarat pentru ABC că supraaglomerarea în comunitățile indigene este o "problemă masivă", indicând cel de-al doilea grup de noi infecții din regiune - care a inclus nouă membri ai familiei directe a lui McCarthy, inclusiv sora sa care a zburat de la Katherine la Robinson River, aducând cu ea, fără să știe, COVID-19, conform raportului. 

"Dacă am putea obține locuințe acolo chiar acum, aș insista imediat pe această temă la guvernul federal și la guvernul NT pentru a lucra în acest sens, dar, evident, avem nevoie de resurse pentru a face acest lucru", a spus ea.

Dintre cele nouă cazuri noi din Binjari, patru sunt femei și cinci bărbați, inclusiv o femeie în vârstă de 78 de ani care a fost transportată la Spitalul Darwin.

Duminică nu au fost raportate niciun caz nou de COVID-19, însă ministrul Gunner a declarat că este îngrijorat de "amestecul între gospodării" în Binjari și Rockhole, ale căror populații sunt de aproximativ 220 și, respectiv, 130 de persoane.

Duminică, Gunner a declarat: "Nu am avut nici o problemă: "Da, acestea sunt măsuri dure, dar amenințarea la adresa vieților este extremă".