ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Celebrul „Pod de Flori" a fost refăcut astăzi, la graniţa României cu Republica Moldova, iar sute de oameni au trecut podul feroviar de peste Prut, pentru a cere unirea Basarabiei cu patria mamă. Acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată după 24 de ani.

Marșul lui Ștefan cel Mare a început, duminica trecută, imediat după Marea Adunare Națională, eveniment de amploare la care au participat 30.000 de cetățeni ai Republicii Moldova. Sute de tineri au început atunci marșul spre București pentru a cere Unirea celor două state româneşti.
 
„România n-a avut graniţă la Prut!”, „Jos hotarul de la Prut!”, „România!”, „Unire!” şi  „Şi-am venit să te salut, fratele meu de peste Prut” au fost cele mai scandate lozinci. În jurul orei 11, mulţimea a traversat podul feroviar de la Ungheni, unde sute de oameni veniţi în mare parte din Iaşi i-au întâmpinat cu flori.
De aici, traseul s-a îndreptat spre Iaşi, unde ar putea ajunge în jurul orei 19.00, urmând să participe la o slujbă la Catedrala Mitropolitană. Duminică, tinerii sunt aşteptaţi la Bucureşti. Platforma Unionistă „Acţiunea 2012” a lansat un apel către toţi cetăţenii României să îi întâmpine pe tinerii de peste Prut în Piaţa Universităţii, la ora 14.00.
 
În următoarele zile vor străbate România pentru a face cunsocut mesajul lor şi pentru a convinge cât mai mulţi români să li se alăture. Un imens steag tricolor de 300 metri a unit simbolic, în urmă cu o lună, Republica Moldova cu România la podul de peste Prut de la Sculeni, în amintirea podurilor de flori din anii '90.