ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul statului american Mississippi, Tate Reeves, a anunțat că masca nu mai este obligatorie, după ce și statul Texas a adoptat o decizie în acest sens, informează Știri pe Surse.

„Începând de mâine, ridicăm toate mandatele noastre de impunere a măștii și afacerile vor putea funcționa din nou la capacitate maximă, fără nici o regulă impusă de stat. Spitalizările și numărul cazurilor de la noi au scăzut, iar vaccinul este distribuit rapid. Este timpul!”, a declarat Tate Reeves într-o postare pe Twitter. El se autodescrie ca fiind al 65-lea guvernator al statului Mississippi, soțul doamnei Elee și tată a trei fete. 

Ridicarea mandatului de impunere a măștii în statele americane Texas și Mississippi a avut loc în aceeași zi în care guvernatorul din statul Louisiana, John Bel Edwards, a declarat că statul va trece în faza a treia a restricțiilor Covid, ceea ce le va permite întreprinderilor să servească un număr mai mare de persoane. În schimb, Louisiana nu a suspendat încă mandatul de impunere a măștilor.

Statul Texas va elimina, de asemenea, limitarea numărului de persoane pe care restaurantele le pot deservi în interior, a declarat guvernatorul Abbott, care a făcut anunțul la un restaurant din Lubbock. El a spus că noile reguli vor intra în vigoare pe 10 martie. 

„Eliminarea mandatelor impuse de stat nu pune capăt responsabilității personale”, a atras atenția Abbott. „Doar că acum nu mai sunt necesare mandate de stat”, a adăugat el.

Decizia vine într-un moment în care mai mulți guvernatori de state din SUA au atenuat restricțiile adoptate în timpul pandemiei de coronavirus, mulți dintre ei accelerând în schimb procesul vaccinării cu serurile experimentale, bazate pe ARN mesager.