ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de miercuri hotărârea privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19, transmite Agerpres.

Raed Arafat a anunțat obligativitatea purtării doar a măștilor medicale, nu și a celor textile, și a celor FFP2, cele mai scumpe, și care nu se găsesc în afara marilor orașe, potrivit Știripesurse.

Excepție fac următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure în birou;
c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Hotărârea CNSU poate fi consultată AICI