ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata Română se pregătește să trimită echipe medicale românești în zonele internaționale de război, care să fie alături de echipele de luptători, chiar în prima linie.

Colonelul dr. Ionel Oprea, șeful Direcției Medicale din MApN, ne-a precizat, joi, că din fiecare echipă medicală urmează să facă parte un chirurg, un ortoped, un anestezist și șase paramedici.

Numărul acestor echipe medicale nu este deocamdată cunoscut, fiind în funcție de solicitările aliaților din NATO. România nu poate decide unilateral să trimită o echipă medicală într-un teatru de război unde acționează Alianța Atlantică, dar poate face o ofertă în acest sens către NATO.

Șeful Direcției Medicale a subliniat că nu există probleme în selecționarea personalului medico-militar care ar urma să participe la misiuni în teatrele de război, întrucât, ca orice angajat al MApN, și un medic militar trebuie să accepte oricând o misiune de război. Membrii formațiunilor medicale vor fi supuși la teste medicale și psihologice înainte de plecarea în misiune, ca și militarii combatanți.

Armata Română are, în acest moment, 780 de militari în misiuni internaționale. Dintre aceștia, 629 se află în Afganistan.