ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un polițist local din Sibiu a lovit violent un om al străzii în centrul Sibiului. Martorii spun că polițistul local îi reproșa celui pe care l-a trântit la pământ faptul că nu purta mască de protecție, transmite în exclusivitate publicația locală Turnul Sfatului.

Tot din zona pandemică, amintim că polițistul care a ucis o fetiță de 11 ani și a rănit o a doua pe trecerea de pietoni în timp ce galopa cu luminile speciale pornite spre o misiune de maximă importanță pentru țară se deplasa de fapt pentru a controla niște carantinați la domiciliu, a susținut azi ministrul Lucian Bode. Nu se afla într-o misiune de urgență. Autoritățile au declarat inițial că agentul de poliție era în timpul programului și că mergea să ducă „o citație” pentru ca apoi să se susțină cu „mergea să predea cursuri de educație rutieră la o școală din București”. Cu totul altceva decât afirmă Bode. Însă potrivit jurnalistului de investigații Mădălin Pribu polițistul de la Secția 5 se deplasa de fapt să controleze de măști elevii și profesorii care ieșeau chiar de la Școala victimei, fetița Raisa.

„Militianul criminal, care a ucis, pe trecerea de pietoni, o fetita de 11 ani, Raisa, dupa care a verificat daca aceasta mai e vie cu bocancul, gonea la volanul autoutilitarei militiei, pentru ca avea o misiune extrem de importanta. Misiunea militianului criminal era sa se duca exact la scoala unde invata fetita ucisa, pentru a verifica daca elevii si profesorii poarta regulamentar masca de protectie. asa cum au DIKTAT Arafat si cu Rafila. Nu e gluma, exact asta era misiunea lui. Exista un criminal care a omorat un copil, care ducea la indeplinire un ordin criminal al sefilor sai de la sectie, care puneau in aplicare o dispozitie criminala. Fetita a fost inmormantata. Militianul e liber (sub control judiciar). Sefii lui sunt inca in functii. La fel si Arafat, la fel si Rafila.”, a scris jurnalistul Mădălin Pribu.

Noul eveniment violent, de la Sibiu, a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, după prânz. Și a fost surprins, parțial, de camera de bord a unui cititor Turnul Sfatului. După cum se vede și în imagini, un polițist local traversează strada, cerând mașinilor care se apropie să reducă viteza. Se îndreaptă către un om al străzii căruia îi reproșează ceva, după care îl trântește la pământ lovind-ul puternic în zona gâtului. Agresiunea are loc în noua stație pentru microbuzele electrice Tursib amenajată lângă parcarea Cazarma 90 din centrul istoric al Sibiului, informează Traian Deleanu de la Turnul Sfatului.

VIDEO:

Ceea ce nu se vede în imagini este reacția celor din jur și, mai apoi, a polițistului. ”Polițistul i-a mai tras un pumn bărbatului aflat jos. Am oprit mașina și am coborât, să îl întreb ce literă a legii aplică în acel moment. Bărbatul pe care polițistul local l-a lovit era un om al străzii, cred că era și băut, deoarece după ce s-a ridicat iarăși s-a dus înspre polițist. Eu i-am dat câteva măști de protecție, pentru că de la acestea a pornit scandalul și i-am spus să îl lase pe polițist în pace. Când au coborât din mașini și niște taximetriști, polițistul local a dispărut rapid din zonă, traversând strada către parcul Astra”, descrie cititorul Turnul Sfatului, martor la derularea agresiunii. El s-a arătat revoltat de violența de care a dat dovadă polițistulul local și pe care a descris-o ca fiind fără temei.

Integral la Turnul Sfatului