ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incendiul care a făcut scrum acoperișul și mansarda Palatului Arhiepiscopiei Tomisului a lăsat în urmă o minune: din vălătucii de fum s-a înălțat mare pe cer Crucea Sfântului Andrei, Apostolul Românilor, care, împreună cu Sfântul Apostol Filip, au creștinat Dobrogea și pot fi considerați întemeietorii Mitropoliei Tomisului, ca biserică apostolică a poporului român născut creștin.

Nu putem să nu ne amintim râvna Înaltului ierarh al BOR, IPS Teodosie, pentru respectarea credinței strămoșești și evlaviei românilor față de Sfântul Apostol Andrei în timpul perioadei plandemiei: MANIFESTARE DE CREDINȚĂ la Sfântul Andrei. MII de CREDINCIOȘI din întreaga țară au răspuns apelului Arhiepiscopului Teodosie și au venit la slujba de hram de la Peștera Sfântului Apostol Andrei. La Mulți Ani tuturor românilor! VIDEO

Imaginile transmise de o cititoare ActiveNews sunt cu adevărat impresionante. FOTO deschidere și aici:

Iar imediat mai jos puteți asculta predica Înaltului Teodosie, rostită după Acatistele Învierii Domnului, al Sfântului Evanghelist Luca și al Sfinților Stareți de la Optina, oficiate de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, chiar în timp ce flăcările se manifestau violent în geamurile bisericii.

Întreruptă doar pentru puțin timp, slujba a fost continuată de IPS Teodosie și credincioșii constănțeni cu și mai multă putere, la lumina lumânărilor. FOTO:

„BINE CĂ NU ESTE AFECTATĂ NICI O VIAȚĂ!”, a spus Înaltul ierarh în predica sa, apreciind că „incendiul reprezintă o cumpănă la care avem să ne gândim de acum încolo.” „Cu ajutorul Maicii Domnului si al Sfinților, vom birui toate cumpenele, cum este și cea din această seară”, a mai spus ierarhul tomitan, după cum se poate asculta în filmarea publicată de pagina Mărturisire de Credință:

 

VIDEO cu Predica și Acatistele și Video integral cu Predica și rugăcinile rostite în timpul incendiului de afară:

CITIREA ACATISTELOR ÎN TIMPUL INCENDIULUI:

FINALUL SLUJBEI CU PREDICA ȘI RUGĂCIUNI - INTEGRAL:

Rămășițe ale incendiului:

Vedeți și IPS Teodosie după incendiul de la Arhiepiscopie: NU ȘTIM DE UNDE A PORNIT! Primele declarații și imaginile dezastrului. A apărut și filmarea cu minunea de pe acoperișul fumegând: Crucea Sfântului Apostol Andrei. FOTO / VIDEO