ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile de la Kiev ar fi ajuns la un "acord" cu UNESCO cu privire la mutarea obiectelor de valoare de la Lavra Pecerska, inclusiv a relicvelor păstrate acolo, în muzee din Europa, precum și la Vatican, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, într-un comunicat difuzat luni de biroul de presă al SVR, scrie TASS. Știrea nu este confirmată și de alte surse până în acest moment.

În special, Narîșkin a precizat că, potrivit informațiilor primite, "elitele globaliste, cunoscute pentru obiceiul lor de a-și însuși bunurile altora, își intensifică eforturile de a jefui Ucraina".

"În timp ce mai devreme era vorba de resurse financiare și materiale, inclusiv cereale și sol fertil, acum ele ajung la sanctuarele ortodoxe situate pe teritoriul ucrainean", a spus Narîșkin.

"Potrivit SVR, s-a ajuns la un acord între autoritățile de la Kiev și UNESCO cu privire la îndepărtarea obiectelor de valoare creștine, inclusiv a relicvelor sfinte, de pe teritoriul Kievului(Lavrei Pecerska) și transferul lor ulterior la muzee din Italia, Franța, Germania și Vatican sub pretextul "salvării lor de atacurile cu rachete rusești"", se arată în comunicatul publicat de TASS.
 
Amintim că la Pecerska se aflau și moaștele Sfintei Teodora de la Sihla, pe care statul român ar trebui să le solicite, pentru protecție, în România.