ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu durere în suflet dar și cu nădejde în mila nemăsurată a lui Dumnezeu, anunțăm că astăzi, 13 noiembrie, la prăznuirea marelui Ierarh, Sf. Ioan Gură de Aur, în zorii dimineții, a trecut la Domnul, iubitoarea de Hristos și multpătimitoarea, maica Ecaterina (Monica Fermo), transmite Mănăstirea Paltin Petru-Vodă.

„Iubitoare de Hristos, pentru că numai o dragoste fierbinte pentru Dumnezeu a putut să o desprindă de dulceața și slava lumii, ea fiind o actriță de succes la vremea respectivă, și să îmbrace haina de nuntă a monahismului, alegând să fie mireasă a iubitului ei Mire, Hristos.

Multpătimitoare, pentru că mai bine de 30 de ani a îndurat suferințe cumplite în trupul afectat de boala necruțătoare a unei osteoporoze avansate ce au imobilizat-o la pat în jur de 15 ani de zile.

A ales să își petreacă ultimii ani din viață la mănăstirea Petru Vodă Paltin, din dragostea pe care o purta Părintelui Justin Pârvu, cel care i-a fost îndrumător și duhovnic în Domnul, precum și din evlavia față de martirii din temnițele comuniste. A propovăduit, pe cât i-a stat în putință, frumusețea Dumnezeirii descoperită în Biserica Ortodoxă, ea fiind evreică convertită la ortodoxie. Minunile și revelațiile pe care le-a trăit, maica Ecaterina le povestește în celebra ei carte: „Talita Kumi. Inviind pe drumul Damascului”.

Bunul Dumnezeu să o ierte, să îi primească râvna și jertfa și să o așeze cu drepții întru Împărăția Sa!

Înmormântarea va avea loc marți, 15 noiembrie, ora 13.00, la mănăstirea Paltin.”, se arată în comunicatul Mănăstirii de maici ctitorită de vrednicul de pomenire Duhovnic al Neamului, Părintele Justin Pârvu.

Redăm mai jos un interviu video, In Memoriam, despre evrei, legionari și Sfântul închisorilor, Valeriu Gafencu. Dumnezeu să odihnească în pace!