ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistrații Tribunalului Constanța au analizat astăzi procesul în care Arhiepiscopia Tomisului a solicitat suspendarea Hotărârii CJSU Constanța care împiedică pelerinajul la peștera Sfântului Andrei din județ pentru persoanele care nu au domiciliul ori reședința în apropierea acesteia, transmite Ziua de Constanța.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost azi să pledeze personal pentru ca pelerinajul tradițional la Peștera Apostolului Românilor să fie permis tuturor credincioșilor doritori, din întreaga țară, fără discriminare. La ieșirea de la Tribunal, Arhiepiscopul a informat că instanța a promis că va lua o hotărâre mâine, de la 9.30.

Ședința de azi a fost o primă victorie pentru dârzul ierarh, pentru că inițial, după cum a scris ActiveNews, magistrații Tribunalului Constanța anunțaseră că vor analiza de abia pe 4 decembrie, după sărbătoarea Sfântului Andrei, cererea privind suspendarea hotărârii CJSU care împiedică accesul la peștera Sfântului Andrei pentru pelerinii care nu au domiciliul sau reședința în localitatea în apropierea căreia situată peșterea.

Înaltul prelat a cerut credincioșilor să se roage pentru buna luminare a judecătorilor și dreapta hotărâre. În acest sens este de remarcat că pelerinajul de Sf. Dimitrie Basarabov de la București a fost organizat exemplar în comparație cu "pelerinajul" zilnic de la Metrou (foto de ieri, 23 noiembrie 2020, de Cornelius Florin Stoica).

În acest context ne bucurăm să anunțăm azi debutul editorialistic la ActiveNews al cunoscutului exeget Răzvan Ionescu.

După ce l-a turtit pe activistul bolșevic CTP, printr-o opinie pertinentă care a făcut valuri online, ca replică la atacul incalificabil al tonomatului regimului la adresa Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel, astăzi Răzvan Ionescu scrie în apărarea Înalt Preasfințitului Teodosie. Răzvan Ionescu observă cum IPS Teodosie este încolțit în aparență din două direcții ale Legiunii de demoni (Marcu 5:8,9; Luca 8:30; Matei 8:29-32). Din zona progresiștilor cât și din zona "conservatorilor", cu numele. Spunem în aparență pentru că, în realitate este vorba de același creuzet. Dacă Răzvan Ionescu crede că unul dintre atacatorii de duzină ai Înaltului Teodosie "stă drepți când vede poza Căpitanului", noi credem că, mai curând, el stă aplecat, în poziție regulamentară, patrupedă, în fața lenți-coloneilor care l-au "intromisionat".

"De opt luni de zile creștinii sunt considerați mai nocivi decât frizerii, magazinele, piețele, transportul în comun, jocurile de noroc, damele de pe centură și parangheliile politicienilor care din când în când se mai scapă – deh! - la câte-o dușcă, de teamă ca nu cumva boborul să se vatăme.", scrie Răzvan Ionescu în Opinia sa.

"De la declanșarea pandemiei IPS Teodosie alias „Mache” slujește zi de zi Sfânta Liturghie adăugând spre miezul nopții în zilele de joi și sîmbătă acatiste rostite la icoană în genunchi. De opt luni de zile, zi de zi. Nu contează dacă în Catedrala din Constanța sunt zece, câteva zeci sau sute de credincioși. El este acolo. În schimb i se reproșează Odovania Sfintei Învieri (originalul fiind cenzurat de cei responsabili cu vătămarea țării ăsteia de trei decenii încoace).", mai afirmă editorialistul ActiveNews.

"Doar cei răuvoitori sau care nu au fost în viața lor la Peștera Sfântului Apostol Andrei pot pune la îndoială condițiile naturale pe care locul le oferă spre protecția sanitară cerută. Spațiul este de câteva ori mai mare decât la Iași sau București, nemaivorbind de pădurea care înconjoară lărgimea locului. În plus, chiar și în vremuri normale pelerinajul era supravegheat de 250-350 de jandarmi. Să zicem că ne aflăm în 2 decembrie. Pelerinajul n-a avut loc. Parada militară de 1 decembrie s-a desfășurat (cum zicea careva) doar în fața reprezentanților, boborul a fost protejat și de astă-dată la căldurică, bine frăgezit, numai bun să iasă pe 6 decembrie la vot.", remarcă Răzvan Ionescu în Opinia sa, pe care vă invităm să o citiți integral AICI, cu mulțumiri aduse autorului.

Cât despre împielițatul conservă-tor la care se referă autorul, ca să fie cât mai clar cum stau unele murături la borcan cu zecile de ani, cum este Cazul pseudonimului Răzvan Codrescu, pe numele lui real Adolf Vasile Marian (?!), îi reproducem aici, cu scuze aduse cititorilor noștri, și panseurile din fundul gândirii lui: