ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, în calitate de for decizional, acordarea unui sprijin financiar în valoare de 960.000 euro (echivalentul în lei) schitului românesc „Prodromu” de la muntele Athos, Grecia, locuit în prezent de 25 de călugări români. S-au înregistrat 258 de voturi „pentru”, 31 de voturi împotrivă, 19 abțineri și un vot neexprimat. Toate voturile contra au fost de la USR-PLUS, inclusiv cel al vicepremierului Dan Barna, cel al ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă și cel al deputatului Radu Molnar (USR-PLUS), acesta din urmă considerând că finanțarea schitului românesc din Sfântul Munte ar fi „o risipă populistă”. Cât de „populist” e să finanțezi monahismul, în general, și pe cel de peste hotare, în special, useristul nu a știut să argumenteze. Alți 17 deputați USR-PLUS s-au abținut de la vot, precum și doi deputați UDMR, informează Știri pe Surse. Cu toate acestea, alți 4 deputați USR-PLUS au votat în favoarea sprijinului pentru schitul „Prodromu”, în ciuda îndemnurilor la boicot ale colegului lor, deputatul USR-PLUS Radu Molnar.

„Am votat azi împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos. Anul trecut, Parlamentul a mărit aceasta sumă de la 250 de mii de lei pe an la aproape un milion. Azi s-a votat aprobarea ordonanței de urgență care definește normele de alocare financiară. Nu mai aveam ce schimba, acum, la final, dar a fost un vot de conștiință. Mi se pare trist că într-un an atât de complicat financiar, aruncăm efectiv cu bani într-o instituție care oricum e foarte bine finanțată. În cazul de față este vorba despre 25 de călugări care primesc o mulțime de donații din mediu privat și care nu duc lipsă de nimic (este celebru cazul lui Gigi Becali care a donat sume impresionante în trecut). Am votat împotrivă pentru ca acum prioritățile noastre trebuie să fie altele. Și asta nu doar la nivel declarativ. Proiectul a trecut oricum, cu sprijinul tuturor partidelor în afară de USR PLUS, care nu a girat o risipă populistă”, este risipa de vorbe populistă pe care a deversat-o deputatul USR PLUS Radu Molnar pe Facebook

LISTA deputaților USR-PLUS care au votat ÎMPOTRIVĂ:

1. Badea Mihai-Alexandru

2. Barna Ilie Dan

3. Băltărețu Viorel

4. Benga Tudor - Vlad

5. Berescu Monica-Elena

6. Bulai Iulian

7. Buzoianu Diana-Anda

8. Cambera Oana-Alexandra

9. Chichirău Cosette-Paula

10. Ciornei Radu Tudor

11. Dehelean Silviu

12. Drulă Cătălin

13. Fălcoi Nicu

14. Gheba Daniel-Sorin

15. Giurgiu Adrian

16. Hangan Pollyanna-Hanellore

17. Ichim Cristian-Paul

18. Ilie Victor

19. Lupu Andrei-Răzvan

20. Molnar Radu-Iulian

21. Neagu Denisa-Elena

22. Panait Radu

23. Polițeanu Mihai-Laurenți

24. Pop Rareș Tudor

25. Rizea Cristina Camelia

26. Sas Lóránt-Zoltan

27. Seidler Cristian-Gabriel

28. Teniță Dragoș-Cătălin

29. Tulbure Simina-Geanina-Daniela

30. Ungureanu Emanuel-Dumitru

31. Wiener Adrian

LISTA deputaților care s-au abținut:

1. Apostol Alin-Gabriel USR PLUS

2. Blaga Daniel-Codruț USR PLUS

3. Cristian Brian USR PLUS

4. Havârneanu Filip USR PLUS

5. Kulcsár-Terza József-György UDMR

6. Lazăr Ion-Marian USR PLUS

7. Lazăr Teodor USR PLUS

8. Lőrincz Ștefan-Iulian USR PLUS

9. Miruță Radu-Dinel USR PLUS

10. Murariu Oana USR PLUS

11. Prună Cristina-Mădălina USR PLUS

12. Prunean Alin-Costel USR PLUS

13. Rodeanu Bogdan-Ionel USR PLUS

14. Stoica Diana USR PLUS

15. Terente Eugen USR PLUS

16. Toda Daniel-Liviu USR PLUS

17. Todosiu Beniamin USR PLUS

18. Țoiu Oana-Silvia USR PLUS

19. Zakarias Zoltán UDMR