ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Malta le va cere începând de săptămâna viitoare tuturor călătorilor să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19, a anunțat vineri ministrul sănătății din această țară, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează DPA și AFP, citate de Agerpres.

Dovada vaccinării va fi obligatorie începând cu 14 iulie, a anunțat ministrul sănătății, Chris Fearne, în cadrul unei conferințe de presă.

"Începând de pe 14 iulie, orice persoană care sosește în Malta trebuie să prezinte un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul al Uniunii Europene", a explicat el.

"Vom fi prima țară din Europa care ia această măsură", a adăugat ministrul. Malta le cere în prezent numai călătorilor din Marea Britanie să prezinte dovada vaccinării, în timp ce vizitatorii din alte țări europene pot intra cu un test PCR negativ.

Copiii care își însoțesc părinții vor trebui să prezinte un test PCR, în timp ce copiii neînsoțiți nu vor putea să călătorească în Malta, mai precizează sursele citate.

Decizia autorităților malteze încalcă în mod flagrant Carta Drepturilor Fundamentale a UE, respectiv, în principal

Articolul 45

Libertatea de circulație și de ședere (1)

Orice cetățean al Uniunii are dreptul de circulație și de ședere liberă pe teritoriul statelor membre.

dar și

Articolul 15

Libertatea de alegere a ocupației și dreptul la muncă

(2) Orice cetățean al Uniunii are libertatea de a-și căuta un loc de muncă, de a lucra, de a se stabili sau de a presta servicii în orice stat membru.

Pentru români este o întoarcere clară la vremurile comuniste pe care le credeam apuse pentru totdeauna.