ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Margit Novak, mama actualului Ministru al Tineretului și Sportului din Guvernul României, Carol Eduard Novak (UDMR), a distribuit pe Facebook hărți cu „Ungaria Mare”, în care statul vecin este ilustrat având în componență teritoriul românesc până pe linia Carpaților, precum și teritorii din alte state vecine Ungariei. Se pare că Margit Novak ar fi o susținătoare a autonomiei așa-numitului „Ținut Secuiesc” și o voce critică la adresa președintelui Klaus Iohannis, autorul (i)moral al coaliției de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR, relevă Impact.ro
 

„Margit Novak a distribuit mai multe postări pe Facebook, prin care susține alipirea Transilvaniei la Ungaria. Margit Novak a distribuit și o postare-atac la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, al cărei text a fost regăsit în cadrul unei petiții pentru Ținutul Secuiesc, semnată de mai mulți maghiari.

Ulterior, pe data de 12 iulie, Margit Novak a distribuit pe contul său de Facebook o postare în care se accentuează bogăția teritoriilor care ar aparține Ungariei, printre care se numără și Transilvania. Textul este susținut și de o hartă a Ungariei Mari”, informează Romanian Global News

Este de interes public a se ști dacă ministrul Tineretului și Sportului împărtășește sau dezaprobă aspirațiile iredentiste ale mamei sale. Pe profilul de Facebook al lui Carol Eduard Novak nu am găsit vreo dezmințire în acest sens, ultima postare fiind o felicitare de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Fără hărți modificate sau alte sugestii anti-românești, ce-i drept.
 
 
 
 Vom reveni cu detalii pe măsură ce ele vor apărea în spațiul public.