ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 1500 de militari vor participa, în perioada 5-13 martie, la Exercițiul Multinațional „Poseidon 2017", în apele teritoriale românești și în apele internaționale din partea vestică a Mării Negre, anunță un comunicat al Forțelor Navale Române.

Forțele Navale Române vor participa cu două dragoare maritime, Lt. Lupu Dinescu și Slt. Alexandru Axente, corveta CAm. Eustațiu Sebastian, navele maritime pentru scafandri Grigore Antipa și Venus, remorcherele maritime Grozavul, Vârtosul, Voinicul și Vânjosul, nava maritimă hidrografică Cpt.cdor Alexandru Cătuneanu și un elicopter Puma Naval.



De asemenea, pentru crearea unui mediu de luptă cât mai complex, pe parcursul exercițiului se vor mai alătura și două avioane MiG 21 LanceR, de la Baza 86 Aeriană Borcea, și o navă a Gărzii de Coastă.

La exerciții se vor alătura nave militare din șapte țări membre ale Alianței Nord-Atlantice, două echipe de scafandri specializați în descoperirea și neutralizarea pericolelor subacvatice (EOD), din România și Turcia, și doi ofițeri de stat major din Bulgaria și Turcia, în Centrul de Coordonare a Exercițiilor în Marea Neagră, care vor acționa în comun, timp de o săptămână, pentru îndeplinirea tuturor misiunilor.



Obiectivul principal al acestui exercițiu este acela de a crește nivelul de interoperabilitate între forțele participante, în domeniul luptei anti-mină, și de a desfășura evaluarea și certificarea națională a forțelor ce vor face parte din Forța de Răspuns Întrunită a NATO (eNRF) pentru anul 2018.

Nave militare din șapte țări membre ale Alianței Nord-Atlantice, două echipe de scafandri specializați în descoperirea și neutralizarea pericolelor subacvatice (EOD), din România și Turcia, și doi ofițeri de stat major din Bulgaria și Turcia, în Centrul de Coordonare a Exercițiilor în Marea Neagră, vor acționa în comun, timp de o săptămână, pentru îndeplinirea tuturor misiunilor.

Foto: Forțelor Navale Române