ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie scoate oamenii în stradă. Pe Facebook a fost creat deja evenimentul  „Manifest impotriva Vaccinării Obligatorii”. Astfel, este anunțat un protest pentru duminică, 13 august, la ora 16:00, în București, în Piața Constituției.

„Protest liniștit împotriva obligativității de a vaccina. Doar părinții își pot asuma viața propriilor copii! Statul nu e părintele copilului! Doar noi putem decide pentru ei!”, se spune în apelul lansat pe Facebook, iar 200 de persoane și-au anunțat deja intenția de a participa.

Potrivit proiectului Legii vaccinării, părinții au obligația de a se prezenta la medicul de familie, chiar dacă refuză vaccinarea copilului, caz în care riscă să fie audiați de Comisia județeană de vaccinare, altfel amenzile ajungând și la 10.000 de lei. 

Draftul proiectului de lege menționează, la articolul 23, că „la data înscrierii copiilor sau a adulților într-o unitate de învățământ sau într-o altă colectivitate, așa cum este definită de prezenta lege, aceasta are obligația de a solicita prezentarea unei adeverințe, emisă de către medicul de familie care are în evidența sa persoana respectivă, care să ateste sau să infirme efectuarea vaccinărilor obligatorii”.

La intrarea în colectivitate, copilul trebuie să fie vaccinat obligatoriu împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.