ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marcel Ciolacu a dezvăluit că mai mulți membri ai familiei sale au fost infectați cu noul coronavirus (oare înainte sau după vaccinare?) și că s-au tratat cu antiviralele cumpărate de la basarabeni, nominalizând Arbidolul. Cu toate acestea, el este liderul unui partid mare din România care-și aduce contribuția la impunerea certificatului de vaccinare ca „singură soluție” în pandemie, ignorând evidența că și medicamentele, nu doar vaccinurile, pot servi scopului medical. Dar se pare că politica a abandonat de mult știința medicinii în favoarea unor soluții pompieristice, nu foarte avantajoase pentru cei mulți, dar foarte bănoase pentru cei puțini, aflați la butoane.  

„Eu… am avut toți nepoți, iubitele nepoților, au avut toți COVID, frate-miu, cumnata… Iertați-mă, am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova. E inacceptabil așa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă! Nu știi, nu ai nici un control dacă ele sunt contrafăcute sau sunt adevărate”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seară, la România TV.

Întrebat dacă a fost eficient Arbidolul cumpărat de la comercianții de dincolo de Prut, liderul PSD a răspuns: „Bineîneles, l-au luat din prima zi”.

Ciolacu a opinat că statul român ar trebui să le permită producătorilor autohtoni să fabrice astfel de medicamente. 

„Nu accepți în spital, că nu sunt eficiente, sunt alte medicamente inovative care normal că sunt mai scumpe… lasă, dom-le, genericele în farmacie să îmi pot cumpăra legal, nu să-mi caut printr-un văr care știu că i-a adus cineva din Moldova! Noi mai suntem sănătoși la cap? În ce țară trăim?”, a adăugat liderul PSd.

Declarația lui Ciolacu survine la două zile după cea a prim-vicepreședintei PSD, Gabriela Firea, triplu vaccinată și infectată, care a recunoscut că s-a tratat cu Arbidol și a deplâns lipsa de antivirale din farmaciile din România. 

Reamintim că, pe 20 octombrie, mai mulți deputați ai PSD au mers în grup să se vaccineze cu doza a 3-a a serurlui experimental Covid produs de Pfizer. Marcel Ciolacu era în mijlocul fotografiei de grup a vaccinaților pesediști. Suntem curioși câți dintre aceștia au făcut apoi Covid și au ajuns să se trateze cu Arbidolul basarabenilor.