ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie își propune să treacă la digitalizarea controalelor la frontieră printr-un sistem care va permite numărarea intrărilor în țară, potrivit ministrului de Interne, Priti Patel, relatează știri pe surse. 

"Acum că am preluat controlul și am pus capăt liberei circulații, securitatea este în centrul strategiei noastre privind imigrația", a afirmat Priti Patel, citată într-un comunicat. "Noua noastră frontieră pe deplin digitală ne va da șansa să numărăm persoanele în interiorul și în exteriorul țării, ceea ce ne va permite să controlăm cine vine în Marea Britanie", a declarat Patel.

Astfel, cine va dori să meargă în Marea Britanie va trebui să solicite online o autorizație de călătorie, după modelul călătoriilor din SUA. Acest sistem  "va permite efectuarea de controale de securitate automate și înainte de sosire cu scopul de a preveni intrarea în Regatul Unit a infractorilor străini”, a mai afirmat Patel, conform Ziarului Național.

Proiectul va face parte dintr-o reformă a politicii de imigrație, care, în momentul de față se bazează pe un sistem de ”puncte”, care favorizează specialiștii în detrimentul lucrătorilor slab calificați. 

Guvernul britanic a mai luat, de asemenea, o astfel de decizie privind securitatea colectivă, în martie, prin care azilele de bătrâni nu mai vor mai acorda aceleași drepturi oamenilor, în funcție de intrarea lor legală sau ilegală în țară.