ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 290 de milioane de chinezi se află în izolare din cauza COVID-19, înainte de reuniunea Partidului Comunist Chinez. Astfel, școlile amână redeschiderea. Întreprinderile sunt închise, iar locuitorii stau la coadă pentru testare, scrie Epoch Times.

Încă o dată, zeci de orașe din China înăspresc măsurile anticovid în perspectiva marii reuniuni a Partidului Comunist Chinez (PCC) de luna viitoare.

Un lockdown de o săptămână în metropola Chengdu a fost prelungit la 8 septembrie după ce au fost raportate peste o sută de cazuri de COVID-19.
 
La 1 septembrie, oficialii au ordonat celor 21 de milioane de locuitori ai orașului să rămână acasă în timp ce se efectuează timp de trei zile teste COVID-19 în tot orașul. De atunci, ordinul a fost prelungit.

La ședința de informare de joi, autoritățile au prelungit restricțiile în majoritatea zonelor, deoarece "riscul de transmitere comunitară există încă în unele regiuni". Chengdu, cel mai mare oraș care a fost închis după închiderea de două luni a Shanghaiului, nu a anunțat încă un plan de ieșire din lockdown.

Cel puțin 34 de orașe chineze au fost plasate sub izolare parțială sau totală începând cu 5 septembrie, inclusiv șapte capitale provinciale, potrivit platformei de știri despre sănătate a People Daily, ziarul emblematic al PCC.

Izolările afectează viața a 291,7 milioane de locuitori, reprezentând 20,7% din populația Chinei, a declarat banca japoneză Nomura în nota de informare sa din 6 septembrie. Nomura estimează că 49 de orașe chineze au avut diferite niveluri de izolare sau măsuri de control, care contribuie la 24,5% din produsul intern brut (PIB) al țării.

Izolările au avut loc în contextul în care PCC se pregătește pentru cel de-al 20-lea congres al partidului, care se va deschide pe 16 octombrie la Beijing. În timpul consiliului de partid, care are loc de două ori pe deceniu, liderul chinez Xi Jinping încearcă să obțină un al treilea mandat record de cinci ani la putere și va fi prezentată noua conducere de vârf.