ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În București se desfășoară sâmbătă Marșul anual pentru normalitate, împotriva căsătoriilor și adopțiilor homosexuale, organizat de Noua Dreaptă. Tot sâmbătă, dar de la altă oră, pe străzile Capitalei are loc o nouă paradă gay.

Pentru al 11-lea an consecutiv, în București au loc, în aceeași zi, două marșuri: cei de la Noua Dreaptă, promotorii familiei tradiționale, ies în stradă în contrapartidă cu marșul comunității gay și al susținătorilor acestora.
În jurul orei 12:00, cei care militează pentru normalitate, pentru căsătoria între un bărbat și o femeie, începeau să se strângă în Piața Victoriei și intenționau să defileze tăcut până pe Dealul Mitropoliei. 

De la ora 17:00, susținătorii comunității gay se adună la Arcul de Triumf și vor defila pe șoseaua Kiseleff. 

Parada gay are loc la o lună după ce Coaliția pentru familie a depus la Parlament cele 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituției în sprijinul familiei. La finalul anului trecut, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune modificarea actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor".

Într-un text acid pe tema homosexalității și a posibilității legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, Cristian Tudor Popescu scria în Adevărul, în urmă cu 15 ani, următorul comentariu:

(...) Se va adăuga, colac peste pupăză, sau, mai exact, colac peste closet, spectacolul preluat din Vest al carelor alegorice cu "fetițe" epilate, coafate, belciugate, dansând în desuuri de piele și mătase, precum și al "băieților" care se chinuiesc să-și ascundă sânii și să-și îngroașe vocea. Iar pentru televiziuni, porcăriile homo ale grupului Vacanța Mare vor deveni opera unor precursori iluștri".