ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Calea Neamului, Starea de Libertate, Legitimă Apărare și grupul NOI au desfășurat, vineri, de la ora 17:00, în fața Ambasadei Rusiei din București, o manifestație de comemorativă în cinstea românilor uciși de ocupantul sovietic în nordul Bucovinei și în Basarabia după 1940. Manifestanții au aprins lumânări, au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”, au ținut bannere cu mesaje precum „Nu uităm! 1.04.1941” sau „Fântâna Albă, 3000 de martiri” și au afișat fotografii ale românilor bucovineni uciși sau deportați de sovietici.
 
Pe 1 aprilie sunt marcate an de an crimele de la Fântâna Albă (nordul Bucovinei) unde, în 1941, trupele URSS au masacrat între 3000 și 5000 de țărani români neînarmați, care fuseseră mințiți de aceleași autorități sovietice că vor fi lăsați să plece în Regatul României, dar au fost întâmpinați cu foc deschis la granița samavolnic trasată în trupul Bucovinei de către URSS.
 
 
S-a ținut un moment de reculegere și pentru Mihai Făgădaru, care a fost prezent la manifestarea de anul trecut din același loc. Fotografii de atunci în Foto Galeria de mai jos.

Pe timpul manifestării ploaia din București s-a oprit și a ieșit soarele pentru ca imediat după încheiere comemorăii să reînceapă o ploaie deasă. Reporterul ActiveNews a surprins câteva crâmpeie de la protestul de astăzi din fața Ambasadei Rusiei din București unde au vorbit Mihai Tîrnoveanu și Pompiliu Diplan.VIDEO:


Comemorare Martirii de la Fântâna Albă la 80 de ani de la Masacru - Ambasada Rusiei, 1 Aprilie 2021

Vezi galeria Comemorare Martirii de la Fântâna Albă la 80 de ani de la Masacru - Ambasada Rusiei, 1 Aprilie 2021