ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului Securității Rusiei, și-a exprimat vineri încrederea în "victoria" Rusiei în Ucraina, cu ocazia împlinirii unui an de la declanșarea războiului din Ucraina și a afirmat că, dacă este necesar, Moscova este gata să meargă până la frontierele Poloniei, transmite Agerpres, potrivit EFE și AFP.

„A trecut un an de când se desfășoară operațiunea specială. Un an de când militarii noștri au restabilit ordinea, pacea și dreptatea în pământul nostru, ne protejează poporul și distrug rădăcinile neonazismului. Sunt eroi.
 
Toată țara îi ajută, aprovizionând frontul cu tot ce este necesar. Victoria va fi obținută. Cu toții ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil. Și acea zi va veni. Ne vom întoarce teritoriile și ne vom proteja în mod fiabil poporul, care a suferit în anii de genocid și bombardamente.

Apoi vor fi negocieri, care, sunt sigur, vor deveni dificile și nervoase. În primul rând, pentru că participanții formali la negocieri din partea inamicului nostru sunt unul, iar liderii actuali sunt complet diferiți. Și deciziile pentru regimul de la Kiev, desigur, nu vor fi luate de un fel de Zelenski, dacă el este încă în viață, sau de clica lui.

Decizia va fi luată peste ocean de către cei în mâinile cărora aprovizionarea cu arme la Kiev și alocarea de bani pentru menținerea rămășițelor economiei ucrainene. Motivele principalelor dușmani ai țării noastre sunt evidente: să slăbească Rusia cât mai mult, să ne sângereze mult timp. Prin urmare, nu sunt interesați să pună capăt conflictului. Dar mai devreme sau mai târziu, conform legilor istorice, o vor face. Și apoi va fi un acord. Desigur, fără acorduri fundamentale asupra granițelor reale sau asupra unui nou Pact Helsinki care să asigure securitatea în Europa. Doar un fel de acord. Apoi, cel mai probabil, va începe un moment nu mai puțin dificil. Luni și ani istovitori de confruntare, furie și grosolănie din partea celor care vor gestiona ciotul care rămâne din Ucraina. Soarta lor este de neinvidiat. Ei nu vor putea recunoaște rezultatele operațiunii militare speciale fără riscul de a fi executați în aceeași zi. Naționaliștii vor continua să controleze puternica camarilă, pentru că niciunul dintre ei nu are altă ideologie decât neonazismul lui Bandera. Recunoașterea înfrângerii pentru ei este ca moartea. Prin urmare, ideologia 'ceva de câștigat' poate rămâne mult timp.

Iar la un moment dat, noii băieți, susținuți de zid de Bandera dezlănțuită, care se numesc autoritățile legale ucrainene, vor provoca din nou un conflict mondial. Nu contează - în ajunul alegerilor sau doar în următorul Maidan. Acest lucru nu poate fi permis. Prin urmare, este atât de important să atingem toate obiectivele unei operațiuni militare speciale. Împingeți pe cât posibil granițele amenințărilor la adresa țării noastre, chiar dacă acestea sunt granițele Poloniei. Distrugeți neo-nazismul la pământ. Pentru a nu pierde mai târziu timpul prin prinderea rămășițelor bandelor Bandera în pădurile Mici Rusești. Pentru ca lumea să găsească pacea mult așteptată", a afirmat Medvedev, pe canalul său de Telegram, citat de Știripesurse.