ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, îndeamnă la rugăciune și căință în aceste „vremuri de durere, de dor și nădejde”, informează portalul Doxologia.

Arhiepiscopul Iașilor spune a venit vremea rugăciunii pentru „medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, pentru toți cei care luptă cu această boală”.

„Du-te poporul Meu, intră în cămările tale, ascunde-te pentru puține clipe, închide ușa după tine până ce mânia va fi trecut.” – este cuvântul lui Dumnezeu adresat poporului prin profetul Isaia în momente de cumpănă.

Este vreme să ne retragem pentru o clipă sau pentru mai multe în intimitatea caselor noastre până ce mânia acestei molime va fi trecut.

Este vreme potrivită pentru a înțelege cât de importantă este Dumnezeiasca Liturghie în viața noastră și în viața lumii.

Este vreme de durere, de dor și nădejde și așteptare pentru ca Dumnezeiasca Euharistie să fie săvârșită în condiții normale.

Este vreme pentru a înțelege cât de importantă este prezența bisericilor în viața noastră și în viața lumii.

Este vreme de căință pentru prea multele și prea grelele noastre păcate: păcate săvârșite de arhierei, de preoți, de viețuitorii sfintelor mănăstiri, de poporul Bisericii.

Este vreme de rugăciune stăruitoare și adâncă pentru medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, pentru toți cei care luptă cu această boală.

Este vreme de participare prin rugăciune și ajutor material la durerea celor bolnavi, la durerea familiilor lor.

Este vreme să mărturisim cu tărie că „Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt” și rămânem cu cuvântul Domnului: „Du-te poporul Meu, intră în cămara ta, închide ușa după tine, ascunde-te pentru puține clipe până ce mânia va fi trecut”.

Dumnezeu să ne aibă în iertarea și în ocrotirea Sa”, a sunat cuvântul ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.