ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laurian Stănchescu, poetul care cinstește memoria lui Avram Iancu, organizând în fiecare an un marș național de aproape 100 de kilometri, din satul Vidra, județul Alba, de la casa unde s-a născut eroul Munților Apuseni și până la cimitirul din Țebea, are un mesaj pentru Klaus Iohannis.

Iată mesajul său:


"KLAUS IOHANNIS, SĂ NU TE PRIND NICIODATĂ LA ȚEBEA!

Marșul Național Avram Iancu s-a îndoliat!

Klaus Iohannis, astăzi vom mărșălui spre Țebea cu Tricolorul îndoliat.

Tu ai îndoliat Tricolorul, memoria Crăișorului, istoria pentru care a luptat și a murit Eroul moților și al românilor.

Ai îndoliat idealurile patrioților români, ai îndoliat până și moartea lui Avram Iancu de sub Gorunul lui Horea. Ai îndoliat fiecare palmă de pământ unde au căzut eroii și martirii noștri, ai îndoliat neamul și duhul românesc când nu ai vrut să-l recunoști pe Crăișorul Transilvaniei, drept Martir și Erou al Națiunii Române, votat de Parlamentul României.

Klaus Iohannis, l-ai îndoliat pe Dumnezeu, Avram Iancu este Marele Mucenic al Său!

Laurian Stănchescu,

scriitor și jurnalist român".


În 2015, Klaus Iohannis a trimis la reexaminare "Legea pentru conferirea titlului de «Erou al Națiunii Române» lui Avram Iancu, pentru viața închinată și jertfită spre propășirea neamului românesc", susținând că că actul normativ trebuie să respecte anumite criterii de natură procedurală și legislativă.

Senatul a votat legea privind conferirea titlului de erou național lui Avram Iancu respingând cererea de reexaminare trimisă de președintele Klaus Iohannis.

Legea, inițiată de Crin Antonescu și Teodor Atanasiu, stipulează printr-un articol unic faptul că "pentru cinstirea în mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824 — 1872), considerat cel mai mare erou național al românilor din Transilvania, cu merite excepționale în afirmarea identității și a drepturilor naționale pe teritoriul strămoșesc, se conferă fostului conducător al revoluției române din 1848 — 1849 din Transilvania titlul de 'Erou al Națiunii Române'".