ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Infractorii din România nu par să cunoască limite când vine vorba de înșelătorii. Cea mai nouă metodă de a-i păcăli pe creduli este cea numită ”elicopterul”, în care este apare numele SMURD. Departamentul pentru Situații de Urgență lansează un avertisment pe această temă.

Oficialii Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU) atrag atenția că au fost înregistrate cazuri de înșelătorii printr-o nouă metodă: oamenii sunt sunați să li se ceară bani pentru intervenția unui elicopter SMURD, spunându-li-se că o rudă a suferit un accident.

„Nu dați curs solicitărilor, în situația în care sunteți sunați și vi se spune că, în urma unui accident în care au fost implicate rude, este nevoie de intervenția elicopterului SMURD, iar pentru această intervenție vi se cer bani. Facem precizarea că toate intervențiile SMURD sunt GRATUITE. Nici pacienții și nici medicii care solicită intervenția elicopterului SMURD nu trebuie să plătească pentru misiunile de salvare. Dacă sunteți victima unei astfel de înșelătorii, să rugăm să anunțați autoritățile”, se arată într-un anunț al DSU.