ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teologul Mihai Făgădaru, o prezență constantă la protestele pentru libertate din vara și toamna anului 2020, se alătură convocării făcute de Pompiliu Diplan și susținute de Mihai Marin Târnoveanu, invitându-i pe toți credincioșii la pelerinajul din 30 noiembrie de la Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din județul Constanța. În disprețul autonomiei cultelor față de stat și al libertății religioase, și această manifestare a fost grav îngrădită de autorități, în „buna” tradiție a abuzurilor începute de Înviere și continuate de Sfânta Maria, Cuvioasa Parascheva și Sfântul Dimitrie Basarabov. 

„Doamne, ajută, frați români, frați creștini! Îmi place să dau știri pozitive, o s-o fac și de data aceasta. Venim de la Constanța, unde vă post mărturisi că ÎPS Teodosie a dat binecuvântare ca toți românii să fie împreună, să-l sărbătorească pe Apostolul Românilor. Să facem într-adevăr un hram al României și al Românilor, împreună la Peștera Sfântului Apostol Andrei. Spre deosebire de celelalte mari hramuri - Sfânta Cuvioasă Parascheva, Sfântul Cuvios Dimitrie - unde, după cum bine știți, nu s-au putut închina decât credincioșii care aparțineau acelui oraș -Iași, respectiv, București - , de data aceasta, în sfârșit, putem la un hram național să fim împreună și să sărbătorim și ziua noastră, a Românilor, începând cu 30 noiembrie, să-l sărbătorim în primul rând pe Sfântul Apostol Andrei. Un fapt inedit este că Înaltul a dat o circulară prin care toți preoții de la toate parohiile din Arhiepiscopia Tomisului vor fi prezenți (între timp, Arhiepiscopia Tomisului a revenit, precizând că slujbele de Sfântul Andrei se vor oficia nu doar la Mănăstirea din localitatea Ioan Corvin, ci și în bisericile parohiale din Constanța - n.red.). Va fi un hram național cum n-ați mai văzut până acuma. Felicitări Patriarhiei Române, care a înțeles să sprijine mărturisirea puternică a ÎPS Teodosie și ne simțim, în sfârșit, apărați și drepturile noastre au fost solicitate și revendicate. Deci, lăsați frica indusă, lăsați psihoza impusă și veniți, într-adevăr, să ne bucurăm împreună! Doamne, ajută, fraților, să ne vedem pe 30!”, i-a îndemnat pe români Mihai Făgădaru într-o filmare postată pe contul de Facebook al unui prieten, având în vedere că pagina teologului este blocată de „fanii” mult prea „toleranți” care trimit raportări anonime atunci când un anumit mesaj nu le convine. 

În descrierea filmării, pe care ne roagă să o distribuim cu toții, Mihai Făgădaru a adăugat și următoarele gânduri:

„De esti român, de te numești #creștin, conștiința te obligă acum cand este lovit încă o dată obrazul lui Hristos, sa dăm mărturia credinței, prin #fapte, sa fim împreună in numele neamului creștin la marea sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României ! 

Veniți la #hramul_țării acesteia daca o iubiți! 

Nu vom mai permite discreditarea Bisericii si a credinței strămoșești , trădarea țării și Neamului ! 

Sfinții aparțin Bisericii, si noi facem parte din trupul Ei!

30 Nov. 2020.
Peștera Sf Ap Andrei. +
(Mihai Făgădaru)
______________________
Nota Bene:
Mihai are contul Fb restricționat pt 7 zile. Cum altfel? Ca atare, cei care doriți
#Distribuiți”.

Pelerinajul de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, încreștinătorul strămoșilor românilor, va avea loc în dimineața zilei de luni, 30 noiembrie, la Mănăstirea „Peștera Sfântului Andrei” din județul Constanța. Încălcând Constituția României și legile date de Parlament, autoritățile locale, la ordinul celor centrale, au dorit să limiteze participarea la evenimentul de anvergură județeană și națională strict la locuitorii din Comuna Ion Corvin pe raza căreia se află mănăstirea. Astfel, CJSU Constanța a carantinat municipiul Constanța până pe data de 4 decembrie inclusiv, interzicând deplasările în afara localității. Tribunalul Constanța a respins contestația Arhiepiscopiei Tomisului, de a fi permisă desfășurarea pelerinajului ca în ceilalți ani. În fine, IPJ Constanța a anunțat joi că polițiștii vor păzi împrejurimile mănăstirii în ziua hramului și vor organiza filtre pe drumurile publice, nepermițând accesul la eveniment decât locuitorilor comunei constănțene Ion Corvin. Cu toate acestea, Arhiepiscopul Tomisului a anunțat noi consultări cu autoritățile și i-a încurajat pe preoți și mireni să se deplaseze luni, cu declarație pe propria răspundere, până la locul evenimentului, subliniind că credincioșii din județ și din țară nu pot fi împiedicați să își exercite libertatea religioasă și că amplasamentul mănăstirii permite asigurarea distanțării fizice chiar și pentru o adunare numeroasă.