ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă Constituțională al Coaliției pentru Familie, prezent în cadrul emisiunii Universul Credinței a Televiziunii Române, a vorbit despre inițiativa Coaliției pentru revizuirea Constituției, în sensul definirii familiei ca fiind "întemeiată pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

"Trebuie să înțelegem că există o imensă presiune pentru ambiguizarea noțiunii de familie, pentru multiplicarea formelor de familie, pentru slăbirea expresiei și definiției juridice a familiei ca uniune dintre un bărbat și o femeie. În acest context, cred că trebuie apărată această valoare", a spus Mihai Gheorghiu.

În cadrul emisiunii a intervenit telefonic Mircea Toma, președintele ONG-ului Activewatch, care, întrebat de moderatorul Corneliu Vlad Matache dacă inițiativa de modificare a Constituției ar restrânge drepturile vreunei minorități sau ale unul grup etnic, a declarat că această schimbare nu ar supăra cuplurile heterosexuale, ci "agresează flagrant libertățile altor oameni, care sunt diferiți".

Ca răspuns, Mihai Gheorghiu a precizat că inițiativa "nu lezează sau modifică drepturi deja câștigate". "Nu schimbăm situația de drept existentă în România. Definiția căsătoriei este cea din Codul Civil, nu există o altă definiție acceptată în interiorul angrenajului constituțional și juridic românesc. Ceea ce unii își închipuie că ar putea obține, sau că ar fi dezirabil, ține de fantezia lor, e problema lor personală", a spus Mihai Gheorghiu.