ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu Mihai Berchiu, frați pâna la capăt!

Împreună cu acest vrednic român am ținut mesajul „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”, la Tușnad, în mijlocul miilor de maghiari și în fața lui Viktor Orban. Alături de noi au fost Elena Ene, Daniela Rusu și Radu. Le sunt recunoscător pentru curaj și demnitate.

Vedeți și „Momentul Ceaușescu” al lui Orban la Tușnad când a văzut mesajul lui Tîrnoveanu cu „Transilvania - pământ românesc”. VIDEO

Am ascultat declarațiile unor oficiali de la putere referitoare la ”universitatea de vară”, implicit la prestația lui Viktor Orban. Toți au sărit să apere UE (chiar, ”zmeul” Orban de ce nu scoate Ungaria din UE?) dar niciun politician român de la putere nu a luat apărarea celor cinci români care au fost jigniți de prim-ministrul Ungariei care ne-a comparat cu drogații din Budapesta (culmea este că DIICOT a descoperit droguri chiar printre ”studenții” universității de vară) și nici nu s-au arătat indignați că serviciile de pază și protecție au fost nevoite să ne scoată sub protecție din mulțimea nervoasă care s-a dedat la acte violente, îmbrâncindu-ne, trăgând de banner din toate părțile și huiduindu-ne copios. Dogmele UE sunt mai importante pentru puterea din România decât demnitatea unor cetățeni români care nu au făcut altceva decât să afirme un adevăr istoric? Întrebare retorică, desigur. Mai mult decât atât, cu excepția unuia, nu am auzit nici pe vreun politician din opoziție care să fie revoltat de tratamentul aplicat celor 5 români.

Citiți și Mihai Tîrnoveanu atacat de unguri la Tușnad în timpul discursului lui Viktor Orban pentru că le-a spus fraților noștri maghiari că Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc! VIDEO EXCLUSIV. ACTUALIZARE: Noi filmări și fotografii

Nici măcar nu ar fi trebuit să menționeze numele noastre, interzis văd oricum pe toate televiziunile, ci doar ideea că niște români s-au dus acolo cu un mesaj și au fost defăimați de șeful unui stat străin, fiind în același timp agresați fizic de către o parte a mulțimii adunate acolo. În schimb, lucru extrem de important, după părerea mea, cel mai important, a fost o reacție masivă de frățietate a românilor și a unor organizații naționaliste, menționând aici Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, Legitima Aparare, Noi Românii, Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta, Scut Botoșănean prin Bogdan Cărăușu, Societatea AVRAM IANCU din România, ASTRA Carei prin Ciută Daniela ,Buletin de Carei și Grai Străbun, grupare parteneră cu noi in programul burselor „Români pentru Români". De acestea am eu cunoștință, dacă mai există vreo altă organizație, vă rog să-mi dați un semn.

În numele celor cinci oameni care am fost acolo, vă mulțumesc tuturor pentru solidaritate, pentru dragostea voastră frățească și mai ales pentru dovada de unitate în jurul demnității și libertății de a fi român.

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, împreună!