ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Mihai Tîrnoveanu (Mișcarea Națională) și Dan Grăjdeanu (Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe) transmit live, de Ziua Luptătorilor Anticomuniști, la Monumentul ”Aripi”.


 
Concertul muzică neamului românesc este susținut de Familia Udrea si alți invitați.

SECVENȚĂ VIDEO:
Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989 este marcată, anual, la data de 9 martie.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a transmis următorul mesaj:

Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1945-1989 este un moment istoric important și un prilej de-a reflecta la victimele care au suferit în închisorile comuniste, la familiile acestora și la toți cei care au trăit abuzurile sistemului totalitar.

Regimul comunist a persecutat și încarcerat elitele și pe toți cei care i s-au opus, încercându-se anihilarea oricăror inițiative individuale, mulți dintre aceștia plătind cu prețul vieții. Într-un asemenea context, acțiunile opozanților puterii comuniste, au devenit un exemplu pentru generația de astăzi și ne transmite cât de importante sunt valorile și principiile democratice. Ei sunt cei care ar trebui să ne servească tuturor drept repere imuabile de curaj și demnitate, întrucât ne-au demonstrat că „nu resemnații scriu istoria, ci cutezătorii ei; prin aceștia, neamurile sunt veșnice”.

La data de 5 decembrie 2011, în baza Legii nr. 247/2011, ziua de 9 martie a fost declarată „Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989”, care în calendarul creștin-ortodox este "Ziua Pomenirii Sfinților Mucenici”, moment potrivit din punct de vedere moral să ne amintim de sacrificiul celor cărora regimul comunist a încercat să le suprime libertatea.