ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militarul care s-a vaccinat anti-Covid și a ajuns semi-paralizat intră în direct pe Facebook la emisiunea lui Cătălin Ene de la ora 18:00. Cazul craioveanului Sorin Ștefănescu, veteran din Afganistan, a fost relatat de ActiveNews în premieră acum o săptămână. 

 
În 2018, Sorin Ștefănescu împlinea 20 de ani de activitate în structurile Ministerului Apărării Naționale. Cu acea ocazie, a primit de Ziua Națională semnul onorific „În serviciul Patriei” semnat de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. De asemenea, a primit diplome din partea Armatei Române și Armatei SUA pentru participarea la misiuni în Afganistan, precum misiunea „Enduring Freedom” din 2003 și „ISAF VIII” din 2005.
 
Militarul mărturisește cu lacrimi în ochi că medicii care lucrează pentru recuperare i-au spus că nu va mai putea fi niciodată ca înainte, dar nici în starea de acum nu va rămâne. „Nu vreau să sar garduri, vreau doar să pot să merg normal din nou” (fără cârje, n.r.), își exprimă speranța Sorin Ștefănescu.
 
 

Redăm mai jos diplomele acestui militar de carieră:
 
 
 
 Semnul Onorific „În serviciul Patriei” - 2018 (foto sus).
 
 
 Certificat de îndeplinire a misiunii „Enduring Freedom” din Afganistan (foto sus).
 
 
Diplomă de onoare pentru aceeași misiune „Enduring Freedom” din Afganistan (foto sus).
 
 
Dovada vaccinării militarului rănit de serul experimental: