ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Acțiunile de protest de genul celei organizate vineri, în județul Argeș, fără o minimă pregătire prealabilă, produc mai degrabă confuzie în rândul opiniei publice, chiar dacă au la bază intenții nobile, susține Ministerul Apelor și Pădurilor.

De asemenea, acestea pot aduce prejudicii grave personalului silvic care își desfășoară meseria cu bună credință și în litera legii, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort, remis sâmbătă Agerpres.

„Ministerul Apelor și Pădurilor încurajează toate organizațiile neguvernamentale să se implice în procesul de identificare a pădurilor virgine, dar recomandă ca acțiunea de identificare să fie una care să aibă în vedere strict criteriile prevăzute de legislația în vigoare", se precizează în comunicat.

Activiștii de mediu au organizat, vineri, pe Transfăgărășan, un protest față de tăierile ilegale de arbori din zona montană a județului Argeș, în zonă fiind blocat și un transport de material lemnos. Protestatarii au solicitat o anchetă cu privire la exploatările forestiere din zona lacului Vidraru și stoparea exploatării pădurilor virgine din România. Acțiunea a fost inițiată de organizația neguvernamentală Agent Green, care a transmis protestul pe pagina sa de socializare.