ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Cristian Grasu, a anunțat că Institutul Cantacuzino va putea produce vaccinuri peste cel puțin doi ani, menționând că primul vaccin va fi BCG-UL, antituberculoză, urmând cel antigripal, iar până la sfârșitul anului se va deschide o linie de fiolaj.

„În momentul de față nu s-au stabilit datele exacte pentru începerea producției de vaccinuri. Se ia în calcul, pentru producția de BCG, o durată minimă de cel puțin doi ani, iar în ceea ce privește reluarea producției de vaccin antigripal, acesta va fi ceva mai lungă. Practic, noi, acum, punem bazele planului de relansare acestor producții, cel puțin pe aceste două direcții, urmând ca pe măsură de înaintăm să venim cu informații mai precise”, a declarat secretarul de stat în ministerul Sănătății, Cristian Grasu.

Managerul Institutului Cantacuzino, Mircea Ioan Pop, a explicat că producerea de vaccinuri necesită mult timp și multe măsuri.

„Încă nu este vorba de vaccinuri, Cantacuzino nu a mai produs vaccinuri de un număr de ani și pentru reluarea producției de vaccinuri sunt necesare mai multe măsuri. Aceste lucruri au fost discutate astăzi de către participanții la întâlnire și toți sunt pro relansării Institutului Cantacuzino, care fiind un institut strategic este bine să existe o lungă perspectivă în interesul sănătății publice din România”, a menționat Managerul Institutului Cantacuzino, Mircea Ioan Pop.

Declarațiile au fost făcute luni, la Ministerul Sănătății, la ședința comitetului interministerial condusă de Florian Bodog, ministrul Sănătății, pentru luarea primelor măsuri de relansare a activității Institutului Cantacuzino.