ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții ministerului Sănătății susțin că, dacă până acum statul nu îşi asuma complicaţiile sau sechelele apărute în urma vaccinării, prin noul proiect al legii vaccinării se are în vedere asumarea şi intervenţia statului, prin sprijinirea financiară sau socială, 
 
În cadrul dezbaterii prilejuite de Forumul Național ”Stop Gripa”, desfășurat miercuri, Amalia Şerban, director general adjunct în Ministerul Sănătăţii a afirmat că proiectul legii vaccinării a apărut ca o necesitate, după câţiva ani în care rata de vaccinare a scăzut foarte mult.
 
Enache a spus că până acum statul nu îşi asuma complicaţiile sau sechelele apărute în urma vaccinării. ”În acest proiect, propunem ca statul să îşi asume această responsabilitate şi să intervină prin sprijin financiar, social. Încă nu s-a stabilit în ce fel îşi va asuma acest lucru, dar, pentru prima dată, se ia în calcul acest aspect", a adăugat Amalia Şerban.
 
Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Permanent al Biroului Regional al OMS Europa, a precizat că acest proiect reprezintă o încercare prin care statul îşi asumă responsabilităţi, specialiştii la fel, şi, în plus, oferă posibilitatea ca părinţii să primească informaţii şi vaccin la timp pentru copiii lor.