ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Dacă ministerul Educației a dat cu flit organizațiilor care vor cu orice preț introducerea unei materii denumite ”educație sexuală” în școli, ministerul Sănătății anunță oficial că sprijină tabăra pro educație sexuală pentru copii.
 
Într-un răspuns adresat unor ONG-uri care au cerut introducerea educației sexuale în școli, Ministerul Sănătății anunță că sprijină aceasta ca disciplină obligatorie în curricula școală, precum și elaborarea unui plan strategic pentru educație sexuală în școli.

Ministerul susține promovarea sănătății în rândul populației prin diferite activități de informare – educație – comunicare, inclusiv educația sanitară în școli ca o metodă de informare, dar și de educare a copiilor privind sănătatea și prevenirea îmbolnăvirilor prin diverse boli, inclusiv cele cu transmitere sexuală, se spune în comunicatul transmis de oficialii de la Sănătate Coaliției pentru Egalitate de gen, Asociația Sexul vs Barza.

Totodată, Ministerul susține că introducerea în curricula școlară în mod obligatoriu a orelor de educație sanitară poate preveni apariția bolilor atât la nivel de individ, cât și la nivel colectiv, prin informarea copiilor asupra riscurilor și metodelor de prevenire a acestora.

Deși există diverse organizații și asociații care contestă obligativitatea introducerii orelor de educație sanitară și care susțin că la aceste ore de educație sanitară este total nepotrivită educația sexuală a copiilor, Ministerul Sănătății susține că este o măsură obligatorie și oportună pentru dezvoltarea sănătoasă a generațiilor viitoare, se precizează în comunicat. 

Aceiași responsabili de la Sănătate promit și că vor organiza întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice ”în vederea stabilirii unei strategii pe termen lung pentru asigurarea educației pentru sănătate drept o componentă importantă a sănătății publice”.