ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii vor putea să vândă porci în perioada Crăciunului, pentru că Ordinul ANSVSA privind normele de aplicare a legii 122/2023 va fi modificat, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Potrivit documentului, oamenii pot crește porci doar pentru consum propriu, transmite Știripesurse.

„În această dimineață am convocat conducerea ANSVSA, pe dl. președinte, structura din cadrul Ministerului Agriculturii și am luat decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuți în gospodăria țărănească, cât și în gospodăriile populației să poată fi valorizați de către persoanele fizice”, afirmă Florin Barbu, potrivit Mediafax.

Ministrul Agriculturii spune că, prin legea adoptată, au fost anumite norme de biosecuritate și pentru persoanele fizice.

„Sigur, orice mișcare de porc, valorificare de porc de la persoanele fizice se va face sub îndrumarea medicului veterinar, sub eliberarea unei adeverințe. mai mult decât atât, partea de sănătate publică a animalelor este realizată de medicii concesionari, este gratuit acest serviciu”, adaugă Barbu.

El admite că potrivit ordinului 130/2023 al ANSVSA, oamenii vor putea să își crească porcii în gospodăria proprie pentru îngrășare și sacrificare pentru consum familial, însă nu vor mai putea să-i și comercializeze.

„Va fi modificat acest ordin și persoanele fizice pot valorifica porci în perioada sărbătorilor de Crăciun”, încheie Barbu.