ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea dării în plată va fi modificată printr-o ordonanță de urgență, care urmărește să lămurească situația impozitelor de plată, la efectuarea transferului imobilului către bancă, a anunțat, sâmbătă, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu. Prevederile îi vor viza doar pe cei care au o sigură casă, în care locuiesc, informează News.ro.

"Legea dării în plată observăm că este incompletă, nu prevede prin ce mecanism, cu ce costuri se implementează darea în plată. Legea ar fi trebuit să cuprindă prevederi pentru toate operațiunile legate de darea în plată, inclusiv pentru tranzacția de final, să includă un articol care să aducă precizarea cuvenită”, a afirmat Dragu, prezentă la târgul „Banii Tăi Expo”, organizat de Bursa de Valori București.

Deputatul PNL Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, a comentat pe Facebook anunțul ministrului Finanțelor, apreciind că este vorba de o "manipulare". 

"Ce mizerie ne pregătește ministrul de finanțe,dna Paliu-Dragu! Vrea sa modifice Legea DiP prin Ordonanta de Urgenta! Zice ca Parlamentul a avut o scapare si nu a lamurit cine plateste impozitul! Ce manipulare! Dar Ministerul de finante, de ce nu a sesizat asta intr-un an de zile? Ca doar cine plateste si cum se colecteaza impozitele e in sarcina Ministerului de finante! Va spun eu: Pentru ca in toata aceasta perioada, dna Paliu Dragu, dnul Biris si mai ales dnul Jiru au facut tot ce le-a stat in putinta sa torpileze legea, sa o saboteze, fiind de partea bancilor straine si impotriva romanilor! Ei stiu bine ca daca vor clarificarea platii impozitului, asta se face intervenind la Codul Fiscal, in niciun caz la Legea Darii in Plata! Asta e o noua incercare a bancilor de a modifica Legea darii in plata pe placul lor, prin cei care le servesc interesele in interiorul Guvernului tehnocrat! 
Eu cred ca Parlamentul nu a avut doar o scapare. Au fost chiar doua. Prima a fost aceea ca a admis ca un functionar mediocru sa fie investit cu o asemenea demnitate, iar a doua, ca i-a permis sa mai ramana in functie dupa declaratia impardonabila, profund jignitoare pe care a facut-o la adresa romanilor la scurt timp de la preluarea functiei!", a scris Daniel Zamfir pe contul de Facebook.