ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți dimineața, înaintea ședinței Consiliului Superior al Magistraturii,  la care participă, că jurnaliștii vor fi primii informați în cazul schimbării Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA.

CSM s-a reunit marti pentru a lua în discuție punctul de vedere al Direcției legislație, documentare și contencios cu privire la proiectul de Lege pentru grațierea unor pedepse.

Întrebat dacă ia în calcul o eventuală propunere de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcție, ministrul Tudorel Toader, prezent la ședința CSM, a răspuns: „Vă asigur de faptul că veți fi primii informați despre o astfel de posibilitate”.

Posibila schimbare a șefei DNA din funcție a fost invocată după decizia de luni a Curții Constituționale care a arătat că Direcția Națională Anticorupție și-a depășit competențele atunci când a început anchetarea Guvernului Grindeanu pe tema unor acte normative.

Curtea Constituțională  a dezbătut, luni, sesizarea depusă de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind un posibil conflict juridic de natură constituțională între Guvern și DNA). În urmă cu trei săptămâni, liderul ALDE susținea că anchetarea de către procurorii anticorupție a modului în care a fost elaborată OUG 13 reprezintă o încălcare a puterii executive de către puterea judecătorească.

Cu privire la proiectul de lege privind grațierea unor pedepse, Tudorel Toader a precizat că va răspunde după ce va vedea actul normativ.