ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat sâmbătă, că ancheta instrumentată de Parchetul General privind adoptarea OUG 13 va merge mai departe, subliniind însă că "ancheta continuă pe infracțiuni, pe fapte prevăzute în Codul penal sau într-o lege specială și nu poate continua pe oportunitate, circumstanțe, împrejurări, legalitate, constituționalitate", potrivit unei televiziuni de știri.

„Orice autoritate trebuie să respecte decizia Curții Constituționale”, a mai spus Tudorel Toader. 

Ministrul Justiției a participat sâmbătă la întrunirea Comisiei de la Veneția, unde a prezentat un raport privind adoptarea OUG 13 și decizia CCR în acest caz.  
„Președintele Comisiei mi-a adresat invitația (...) de a face o prezentare în plenul Comisiei privind evoluțiile constituționale, legislative recente din România. Am făcut deja această prezentare, acest raport. Despre ce puteam să vorbesc? Ordonanța 13 cu legea de respingere, ordonanța 14 cu legea de aprobare, despre atitudinea civică, protestele care au însoțit aceste evenimente legislative, despre decizia Curții Constituționale care a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. Am prezentat conținutul actelor normative, efectele juridice pe care acestea le-au produs sau le produc încă și consecințele sociale pe care le-au generat”, a afirmat Toader, conform Agerpres.


Curtea Constituțională a publicat vineri motivarea deciziei prin care a stabilit că DNA, anchetând modul în care a fost elaborată OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului, stabilind că Ministerul Public nu are competența de a desfășura activități de cercetare penală cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.