ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut precizări cu privire la declarațiile de săptămâna trecută, în care spunea că salariile din ordinea publică și din sănătate se dublează.

„Ca sa fiu foarte clară, deși aveam senzația ca s-a înțeles și ca e logic: creșterile salariale ale bugetarilor, cu 56 la suta in medie, sunt exact cum scrie in programul de guvernare, pe următorii 4 ani. Nu vom avea situații in care salariile sub 4000 lei, care se dublează, pe medie, sa depășească salariile care sunt acum în plată la 7000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasă la alta. De altfel, observ că rugămintea ca anexa cu salariile din Armata și Ordine publică să nu fie dată presei până nu devine finală, ca urmare a negocierilor, a rămas doar deziderat și a "scăpat" în presă. De acolo oricine poate vedea cum se calculează salariile până în 2021. Cu precizarea că anexa nu e finală, până nu avem acordul final cu sindicatele și nu se aprobă în parlament. P.S. Cine are neclarități poate citi programul de guvernare”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe contul de Facebook.

Luni, președintele Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, social-democratul Adrian Solomon, a declarat că, în programul de guvernare al PSD, se prevede o creștere etapizată a salariilor bugetarilor, susținând că declarația ministrului Muncii, referitoare la dublarea salariilor, este probabil o greșeală de comunicare.