ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imunizarea nu se face cu forța, nu vor fi adunați părinții „cu arcanul” să vină cu copiii la vaccinare și nici nu vor fi polițiști care îi vor încătușa pe cei care refuză vaccinarea, dar trebuie asumată responsabilitatea deciziei. Așa a declarat ministrul Sănătății,  Florian Bodog, într-un interviu pentru News.ro.
Ministrul susține că nu poți interzice unui copil să intre în școală pentru că nu este vaccinat, pentru că educația este un drept care trebuie respectat. Bodog mai spune că are două fete și amândouă sunt vaccinate, iar opinia lui este că fiecare părinte responsabil ar trebui să-și vaccineze copiii.

„Nu facem vaccinare cu forța, nu adunăm copiii cu arcanul sau părinții cu arcanul ca să-și aducă copiii la vaccinare. Copiii, când vin la vaccinare, sunt consultați de către medicul de familie. Medicul de familie cunoaște istoricul copilului, în anumite situații poate contraindica sau amâna vaccinarea. Procesul de vaccinare nu este un proces de a constrânge pe cineva. Copilul vine, este investigat, este consultat, se recomandă vaccinul, părintele copilului poate să refuze, poate să pună întrebări”, a declarat ministrul Florian Bodog.

El a mai afirmat că spune cu toată convingerea că un copil nu poate fi privat de vaccinare, dar că respectă decizia părinților care nu doresc să-și vaccineze copiii, însă aceștia trebuie să-și asume responsabilitatea pentru consecințele acestei decizii.

„Cred, cu toată tăria, că nu putem să privăm un copil de vaccinare. Joi, doamna director regional al Organizației Mondiale a Sănătății, Zsuzsanna Jakab, a spus că cel mai de preț cadou pe care îl putem fac copilului nostru este imunitatea, și o facem prin mai multe procedee: alăptându-l la sân, vaccinându-l. Eu vreau să vorbesc ca și părinte: am două fete, amândouă sunt vaccinate, au fost amândouă la conferință joi și au stat de la început până la sfârșit. Și cred că fiecare părinte responsabil ar trebui să-și vaccineze copiii. Asta cred eu. Respect decizia părinților care nu doresc să-și vaccineze copiii, dar cred că trebuie să-și asume această responsabilitate”, a precizat ministrul Sănătății.

Florian Bodog a adăugat că nu poate să spună că este interzis unui copil care nu este vaccinat să intre în școală, pentru că educația este un drept care trebuie respectat.

„În România, există un drept la educație și cred că nu putem să privăm un copil de educație”, a precizat Bodog.