ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ciclistul Carol Eduard Novak, ministrul UDMR al Tineretului și Sportului a cărui mamă visează la UNgaria Mare, s-a clasat pe locul al 11-lea, în proba de contratimp 1.000 de metri, categoriile de dizabilitate C4-5, din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Tokyo, transmite ProSport iar la urmărire individuală 4000 metri, ministrul care și-a pierdut laba piciorului drept în urma unui accident de mașină a câștigat o medalie de argint. Însă unul din motto-urile lui, enunțat într-un interviu mai vechi este că „Să fii al doilea înseamnă să fii primul care pierde” (Ayrton Senna). Ne pare rău pentru el.

Sportiva Ana Maria Popescu (Brânză) l-a felicitat pe ministrul Sportului pentru rezultatul obținut.

„Vești bune de la Paralympic Games Tokyo 2021. Eduard Novak aduce prima medalie pentru delegația României, argint în proba de urmărire C4 pe pistă. Felicitări!” , a scris sportiva pe contul său oficial de Facebook.

În 24 iulie, după ce a câștigat argintul la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo - prima medalie a României la Jocurile din acest an (foto mai jos) - Ana Maria Popescu a afirmat că speră ca argintul obținut să fie suficient pentru „un buget de bun simț pentru scrima românească” .

„După părerea mea, și dacă bugetul federației de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câștige sau nu câștiga medalia de aur.”, a spus la acel moment, Eduard Novak, în loc de felicitare. Ana Maria Popescu (Brânză) câștigase o medalie de aur cu numai un an în urmă, la Doha.

La revenirea în țară, Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu ministrul Sportului și i-a cerut să aducă el o medalie de aur, amintește Mediafax. Ulterior, Ana Maria Popescu a afirmat că apreciază mesajul și și-a cerut scuze la rândul ei pentru că a refuzat să îi strângă mâna.

Visul Anei Maria Popescu

Tot ce-și dorea sportiva, vis pe care vrea să-l realizeze în continuare, este o sala de scrimă mai mare, potrivit Știripesurse. Ea a precizat și la sosirea de la Tokio că a solicitat ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, cele 5 milioane de lei care lipsesc din bugetul Federației Române de Scrimă nu pentru a avea ea condiții mai bune de pregătire, ci pentru copiii care vin să practice scrima (video în bază). Nu știm dacă Novak s-a gândit să transmită această sumă tinerilor scrimeri.

"În momentul în care am aterizat și am coborât din avion, pur și simplu a fost un gest conștient. Am refuzat... Ceea ce nu am înțeles eu ulterior a fost faptul că toată lumea a fost revoltată că nu am strâns mâna domnului ministru Eduard Novak care venise să mă întâmpine. Dar nu mi-a reproșat nimeni că nu i-am salutat pe Violeta Beclea-Szekely, pe Roxana Bârlădeanu, pe Alexandru Epuran, oficiali care erau în același rând cu ministrul. A fost gestul meu de revoltă. Puteam să mă ascund ulterior în spatele regulilor sanitare, puteam să spun că m-am ferit, dar nu, mi-am asumat, a fost un gest pe care l-am considerat normal. Efectiv, m-am purtat normal, am reacționat normal, fără niciun fel de filtru. Între declarația domnului ministru și aterizarea la București a mai fost o situație, despre care cred că nu este cazul să mai discutăm, nu este publică și așa va rămâne. Nu a fost nimic personal, nu am discutat, a fost vorba despre altceva. Vreau să se înțeleagă că nu am nimic cu omul Eduard Novak, a fost un gest de revoltă pe care am decis să-l fac atunci pentru că eu știu prin cât am trecut. Iar lupta mea, chiar dacă sunt contestată de unii oameni, este pentru cei care vin acum, pentru viitorul nostru, pentru viitorii campioni. Eu știu că pe mine m-au motivat foarte mult lipsurile, frustrările, neajunsurile.

În momentul în care am aterizat, m-am văzut pe mine la primele competiții internaționale îmbrăcând costume îngălbenite de vreme, adidașii lipiți cu leucoplast, am văzut episodul de când eu aveam 16 ani și nu am făcut deplasarea la Campionatele Mondiale pentru că nu am avut o mie de dolari. Din păcate nu s-au schimbat aceste lucruri, suntem tot acolo", a declarat Ana Maria Popescu, în cadrul emsiunii În Fața Ta de la Digi 24, reprodusă de Știrpesurse.

VIDEO de la revenirea de la Tokio: