ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții din România dezavuează alegațiile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care încerca să condiționeze dorința legitimă de redeschidere a școlilor de vaccinarea cu serurile experimentale Covid a cadrelor didactice, sugerând că asta și-ar dori părinții. După ce a lansat astfel de „ipoteze” într-o conferință din județul Prahova, ministrul Educației s-a trezit cu o adresă din partea Alianței Părinților, care îl atenționează că „avem de-a face cu o stratagemă menită să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale, deși un atare act ar încălca flagrant libertatea și dreptul persoanei de a dispune de ea însăși”. Ministrului i se cere să își revizuiască poziția exprimată la Ploiești și să decidă „reluarea cursurilor în deplin respect față de corpul didactic, pe a cărui muncă este clădit sistemul de învățământ”.

„Subiect: Presiuni pentru vaccinarea corpului didactic din partea conducerii  Ministerului Educației 

Către: Ministerul Educației

Stimate Domnule Ministru Sorin Cîmpeanu,

Alianța Părinților a luat cunoștință de faptul că, într-o recentă conferință de presă, ați afirmat că există o "presiune din ce în ce mai mare din partea părinților", ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie "doar cu cadrele didactice vaccinate". Ați afirmat, de asemenea, că această presiune este „justificată, dintr-o perspectivă".

În acest context, vă aducem la cunoștință poziția Alianței Părinților:

Nicio categorie socială nu are dreptul, din punct de vedere moral sau juridic, să exercite asupra altei categorii sociale presiuni de natură să limiteze acesteia dreptul la muncă sau la liberă decizie privind sănătatea personală.

Considerăm că avem de-a face cu o stratagemă menită să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale, deși un atare act ar încălca flagrant libertatea și dreptul persoanei de a dispune de ea însăși.

Orice încercare / formă de constrângere ori de obligare, directă sau indirectă, a oricărei categorii sociale de a se vaccina, indiferent de motivele invocate de către autorități, reprezintă un abuz și o încălcare flagrantă a prevederilor Constituției României și a tuturor legilor subsecvente cu privire la drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei.

Ne așteptăm, domnule Ministru, să revizuiți poziția exprimată anterior și să luați decizii cu privire la reluarea cursurilor în deplin respect față de corpul didactic, pe a cărui muncă este clădit sistemul de învățământ”, a transmis joi Comitetul Director al Alianței Părinților, într-un comunicat de presă publicat și pe Facebook

Pentru că acea conferință susținută inițial în județul Prahova a fost reluată și în județul Vrancea, cu sau fără prezența lui Sorin Cîmpeanu, fiind transmisă live pe Facebook pentru a mima informarea și transparența publică, reacțiile părinților nu au întârziat să apară în timp real la ceea ce Ministerul Educației și ISJ Vrancea numește Campania Națională „Vaccinare și Testare pentru Învățare”. Se pare că evenimente trase la indigo au avut loc și în județele Neamț, Timiș, Arad, Suceava, Argeș ș.a., fiind planificată să se repete în toate județele țării până la sfârșitul lunii aprilie. Iată o selecție de comentarii adresate de părinți din jud. Vrancea în timpul întâlnirii propagandistice de încurajare a vaccinării profesorilor: 

„Nu sunt de acord cu vaccinarea profesorilor nici cu vaccinarea elevilor, decât cu a celor care își doresc asta. In nici un caz,deschiderea școlilor NU TREBUIE condiționată de așa ceva!”, a scris Roxana Popescu.

„Educația nu poate fi condiționată! Scrie clar în Constituție. Dacă se mai respectă. Ajunge bătaia de joc de un an de zile. Copiii se resimt și intelectual și psihic iar cei din zonele defavorizate au rămas neșcolarizati. Nu puteți condiționa nici copiii, nici profesorii să fie testați (mai ales că e ditamai scandalul internațional cu testele astea incorecte) deoarece este ilegal! Aveți studii făcute de celelalte țări europene care au redeschis școlile sau nici nu le-au avut închise, deci copiii nu sunt vectorii principali ai transmiterii virusului. Așa că nu aveți nicio bază științifică în decizia testării și nici în cea a închiderii școlilor! Pe lângă asta, școlile private nu s-au închis o zi! Acolo virusul nu intră, ciocăne ușor la ușă și cere voie???”, a comentat Florentina Bancila Zarnovean.

„Art 23,alin1 din Constitutia Romaniei:libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile”, a transmis Ovidiu Bejenaru.

„În România vaccinurile sunt înregistrate ca medicamente la Agentia Națională a Medicamentului, deci se supun aceluiași regim juridic și de practică medicală.
Vaccinarea este o intervenție medicală, conform art. 1 pct. d) din Legea nr. 46/2003, care spune: ,,Prin intervenție medicală se înțelege orice examinare, tratament sau alt act medical în scop de diagnostic, preventiv, terapeutic ori de reabilitare;”
Conform Legii Drepturilor Pacientului si Codului de Deontologie Medicală al Colegiului Medicilor din România, nici un act medical nu poate avea loc fără consimtământul pacientului: Legea 46/2003 (Legea Drepturilor Pacientului) art.13: ,,Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală, asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecințele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.”
Deci, vaccinarea fiind un act medical, nu poate fi decât voluntară.
Orice act administrativ prin care sunt încălcate aceste dispoziții legale va fi contestat în contencios administrativ de sute de asociații și de mii de părinți.

Vaccinarea este o intervenție medicală, conform art. 1 pct. d) din Legea nr. 46/2003, care spune: ,,Prin intervenție medicală se înțelege orice examinare, tratament sau alt act medical în scop de diagnostic, preventiv, terapeutic ori de reabilitare;”
Conform Legii Drepturilor Pacientului si Codului de Deontologie Medicală al Colegiului Medicilor din România, nici un act medical nu poate avea loc fără consimtământul pacientului: Legea 46/2003 (Legea Drepturilor Pacientului) art.13: ,,Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală, asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecințele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.”
Deci, vaccinarea fiind un act medical nu poate fi decât voluntară, orice act administrativ prin care sunt încălcate aceste dispoziții legale fiind nelegala si de aceea va fi cerută în instanță, de către sute de asociații și de mii de părinți anularea, cu cheltuieli de judecată și despăgubiri.

Orice încercare de a impune obligația testării si vaccinarii elevilor sau profesorilor reprezintă - fiind vorba de acte medicale care nu pot fi aplicate forțat - o măsură abuzivă, nelegala si pe deplin doveditoare a unui regim dictatorial.

Capturile de ecran ale tuturor mesajelor pe care le-ați șters vor reprezenta dovada totalitarismului - ale cărui unelte se fac cei care se pretează la așa ceva.

Atentie, stergerea comentariilor nu reflectă doar regimul propagandistic pe care se pare că îl impuneti, ci și lipsa de caracter a celor care sterg”, a scris Ana Vranceanu în mai multe mesaje.

„Vaccinarea si testarea pentru învătare insemna ingradirea dreptului la educatie. Actul educational nu poate fi conditionat sau constrâns de acte medicale iar a trece invatarea in online pentru ca un cadru didactic nu este vaccinat reprezinta abuz. Justificarile abuzurilor nu le fac pe acestea legitime. Ne vedem in instanta daca continuati tot asa!

Ce facem cu cadrele didactice care au decedat sau vor deceda dupa vaccin? Sau acolo e „suprapunere de evimente” cum in mod cinic va place sa spuneti?

Vrem studii potrivit carora cei vaccinati nu mai transmit boala si sunt protejati impotriva ei. Nu-i asa ca nu le aveti? Asa ca de unde atata propaganda pentru un vaccin experimental? Credeti ca daca voi v-ati vaccinat si sunteti bine asta ne va convinge sa facem si noi la fel? Câta propaganda josnica si de proasta calitate. De aceea ati dat vacanta o luna de zile in aprilie? Ca sa puteti conditiona revenirea la scoala? Cred ca incepeti sa intideti coarda cam mult si sa intrati intr-o zona delicata a problemei. Vaccinarea si testarea nu trebuie sa conditioneze revenirea la scoala! PUNCT!”, a scris Georgiana Alisa Macovei în mai multe mesaje.

„Școala nu poate deveni loc de experimente nici pentru profesori, nici pentru elevi”, a comentat Mihai Gheorghiu.

„Vaccinarea e o decizie personală!”, a atras atenția Buzgar Adriana-Lucia.

„Lasati copiii in pace cat si cadrele didactice!”, a scris Diana Elena Dorobăț.

„Suntem in dictatura!!!!! De ce stergeti mesajele postate? Deranjeaza????? Nu vreti sa se vada opinia parintilor si a profesorilor? Vreti sa transmiteti ca doar " o mana de nebuni” nu vor sa se vaccineze ceea ce nu este adevarat. Foarte multi oameni nu vor sa fie cobai, insa se manipuleaza informatia cu ajutorul celor din media si a celor din conducerea statului”, consideră Cristina Diana Diaconu.

„Respectați drepturile fiecarui cetatean! Părinții sunt singurii care decid pentru copiii lor! Vreti sa distrugeti învățământul românesc ? Spuneti direct! Vom face scoala de acasă și nu ne vom da copiii pe mâna voastră! După ce vom contesta în instanță toate măsurile abuzive!”, a atenționat Cristina Rotarescu-Antohi în mai multe mesaje.

„De ce evitați să includeți în comunicările dvs. și opiniile a peste 100 de medici, care cer stoparea stării de teroare din societate? Veți ajunge să condiționați accesul la catedra pentru profesori în funcție de vaccinare sau accesul copiilor la educație în funcție de primirea vaccinului?”, a întrebat Sima Marius Florin.

„Actum vaccinarii impus de legea propusa constituie o constrangere a vointei si libertatii persoanei”, a subliniat Ovidiu Bejenaru.

„Fara acte medicale împotriva voinței noastre, nu va atingeți de copiii noștri. Nu suntem pe vremea comunismului, fara obligativitate, la fel și în rândul cadrelor didactice ar trebui!!!!! Fiecare e stăpân pe corpul sau!!!”, concluzionează Ana Mihai Balanca Ravoiu.

Am căutat cu lumânarea un comentariu favorabil vaccinării profesorilor, care să susțină teza ministrului Sorin Cîmpeanu, dar nu l-am găsit. Părinții din județul Vrancea, ca și cei din alte județe, chiar nu pledează pentru așa ceva. Q.E.D.