ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a votat în legislativul UE în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, europarlamentarul Mircea Diaconu semnează acum un document în aceeați măsură de controvesat. Alături de alți doi europarlamentari români, Renate Weber și Marinescu Marian Jean, Diaconu și-a pus semnătura pe manifestul Spinelli, document care spune că "Soluțiile naționale nu pot furniza soluții adecvate. (...) Soluțiile naționale aparțin trecutului. Scopul nostru este o Europă Federală, o Europă post-națională".

Regizorul și publicistul Iulian Capsali critică, într-un comentariu pe Facebook, decizia lui Mircea Diaconu de a semna un document lansat de grupul Spinelli (al comunistului cu același nume) în Parlamentul European, care prevde nici mai mult nici mai puțin decât instituirea unei uniuni europene federale. Mai pe scurt, desființarea statelor naționale.

Acesta este textul postat de Iulian Capsali:

"Pentru mocofanii care l-au trimis pe Diaconu în PE ca fiind o soluție "antisistem"

Soluțiile naționale sunt soluții ale trecutului. Scopul nostru este o Europă federală post-națională, o Europă a cetățenilor. Acesta este visul părinților fondatori atât de greu de înfăptuit. A fost proiectul lui Altiero Spinelli. Această Europă o vrem. Pentru această Europă ne luptăm. Pentru că aceasta este Europa viitorului."
(manifest al grupului Spinelli din PE)
Semnat de parlamentarii români Mircea Diaconu, Renate Weber și Marinescu Marian Jean.
Spinelli a fost un comunist italian care a conceput, ca "părinte fondator" al UE, direcția federalistă și a pus la punct manifestul Ventotene semnat de comuniști și stânga italiană pe insula care i-a dat numele, devenit ulterior program al Mișcării Federaliste Europa, fondată de Altiero Spinelli în 1943".