ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Isteria Pokemon Go a cuprins și România. Copii sau adulți, femei sau bărbați, toți caută cu telefonul pe străzi micii maimuțoi.

Oana Pellea crede că acest joc este un mijloc de manipulare, un experiment. O fugă de realitate. "Mi se pare un experiment la scară mondială. Un experiment ce testează capacitatea de manipulare a rasei umane, a scris artista pe pagina sa de Facebook.

Chiar dacă au existat și mici accidente, ziaristul Mirea Curea crede că Pokemon Go este doar un joc și atât, fără alte substraturi. "Îi liniștesc, însă, pe cei înspăimântați de punerea sănătății mintale a omenirii în pericol de jocul asta spunându-le o singură chestie: un joc este doar un joc, iar jocul asta cu pokemonii, în esența, nu este cu nimic diferit de jocul "de-a ascunselea", în care tot așa, cineva caută pe altcineva. Aș mai adaugă ceva: este păcat că oamenii să nu înțeleagă rolul major al componenței ludice din ei înșiși și rolului pe care îl are în formare, în cunoaștere și în păstrarea sănătății mintale", a scris Curea pe Facebook.

Jurnalistul de la Evenimentul Zilei a ținut să-i dea o reaplică și Oanei Pellea: "Acum văd, pentru Oanea Pellea jocul asta este un "experiment de manipulare a rasei umane". Asta pentru că jocul ei preferat este mimarea cabotină a suferinței încărcată de tristețe mare de tot, pentru omenire și rătăcirile ei, pentru râuri, ramuri, varză, barză, brânză, carne, lapte, ouă. Sunt mirat că nu a mai adăugat și că "Amza când auzea de pokemoni îmi spunea să mă feresc de ei că de nimic altceva, iar mamă, înainte să moară, m-a pus să jur că nu mă voi mărită cu vreunul".