ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Managerul general al Teatrului Național din București și președintele UNITER, Ion Caramitru (79 de ani), se află internat în spital de mai bine de 3 săptămâni, potrivit Playtech.ro și Impact.ro. Ion Caramitru s-a vaccinat anti-Covid pe 21 ianuarie 2021 afirmând că cei care nu se vaccinează sunt lipsiți de logică (video mai jos).

„Se pare că perioada sa de spitalizare va mai dura. Nu știu să vă dau detalii, fiindcă nu le-am primit nici eu la rândul meu. Tot ce știu este doar că medicii care se ocupă de soarta lui Ion Caramitru au decis să apeleze la o terapie mai lungă cu anitibiotice”, a declarat Ioan Onisei, directorul general adjunct al Teatrului Național din București.
 

Potrivit acestuia, Caramitru se afla acasă, în concediu, când au început să se manifeste problemele de sănătate pentru care a fost internat în spital în jurul datei de 10 august.

Inițial se spera ca, după câteva zile de tratament spitalicesc, boala va fi adusă sub control, permițându-i astfel lui Ion Caramitru să revină acasă chiar înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (15 august).

Numai că planurile de atunci nu au fost confirmate de evoluțiile ulterioare. Mai mult, săptămâna trecută, la 24 august, Teatrul Național și-a reluat activitatea în lipsa lui Caramitru, o serie de spectacole în care juca și acesta fiind puse în așteptare.

„Noi programăm spectacolele și în funcție de agenda actorilor noștri și a invitaților cu care colaborăm deseori. Sigur că, în aceste condiții, nici un spectacol al lui Ion Caramitru nu a fost încă reprogramat și nici nu putem anticipa astăzi când vom face acest lucru. De altfel, nu aș ști a vă răspunde nici când se va întoarce la muncă.

Însă, și în cazul său, ca în cazul multor actori, dorința de a reveni pe scenă, în fața publicului, locul de unde se poate spune că într-un fel se hrănesc, e una foarte mare. Și poate fi un factor determinant, care să-l ajute în lupta sa cu boala care, iată, durează mult mai mult decât ne-am imaginat!”, a adăugat Ioan Onisei.

Directorul general adjunct al Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București mai spune că va continua, ca și până acum, să țină legătura telefonic cu Ion Caramitru și explică, totodată, care sunt resorturile îmbolnăvirii acestuia.

„Ce înțeleg că s-a petrecut ține puțin de un scenariu cu care sigur s-au confruntat și alte persoane, fiindcă nu e vorba totuși de o noutate absolută. Pur și simplu, Ion Caramitru a intrat în contact cu un stafiloc, într-un anume moment, iar această bacterie a dorit exact acum să-i dea atâta bătaie de cap.

În plus, pare că a fost și foarte puternică, fiindcă după tot felul de analize și un tratament constant cu antibiotice, ea încă pare că are un cuvânt greu de spus!”, a mai declarat Ioan Onisei pentru playtech.ro pe 30 august.

Într-un articol publicat de Impact.ro pe 18 august, același Ioan Onisei oferea detalii la cald despre primele concluzii ale medicilor în cazul actorului Caramitru:

„Nu știu ce diagnostic a primit Ion Caramitru. Nu sunt medic și nici nu am acces la cel care-l tratează. Dar, din discuțiile purtate cu colegul meu a rezultat că exista o infecție în sânge, pare-se, care i-ar da destulă bătaie de cap. Ca atare, i s-au făcut în zilele ce au trecut tot felul de analize, iar tratamentul cu antibiotic a continuat. Însă nu știu cât va mai rămâne internat și nici când va putea reveni la serviciu. O va face de îndată ce starea de sănătate i-o va permite, asta puteți fi sigur!”, a declarat Ioan Onisei pentru Impact.ro

El a adăugat și că starea de spirit a lui Ion Caramitru a rămas una ridicată, fapt confirmat și de discuțiile telefonice purtate constant de cei doi.

Vestea internării lui Ion Caramitru a fost anunțată mai întâi la Iași, în jurul datei de 10 august, întrucât actorul era așteptat în capitala Moldovei să participe la ediția din acest an a evenimentului local „Serile Filmului Românesc”, ediție care îi fusese dedicată. Festivalul s-a deschis cu vizionarea peliculei „Luchian”, în care Ion Caramitru interpretează rolul principal. 

„Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiți de soartă, nu va putea face deplasarea la Iași. Este internat la spital în acest moment, la București. E în revenire, e în investigații medicale. Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile. Nu va putea face o deplasare la Iași. Toată lumea este optimistă și bucuroasă pentru că nu este ceva grav. Nu este Covid-19 și nu sunt alte probleme.

Festivalul merge mai departe. Suntem alături de domnul Caramitru. Cu siguranță, dacă va putea, va intra în legătură directă cu noi în perioada următoare. Vom face în fiecare seară acest lucru pentru a vă transmite gândurile lui bune. Pentru noi ca organizatori este complicat să muncești un an de zile în jurul unui personaj și la un moment dat să se întâmple ce s-a întâmplat, dar mă bucur că domnul Caramitru este bine”, declara la acel moment Andrei Giurgia, președintele ARTIS, organizatorul „Serilor Filmului Românesc” de la Iași.

De atunci, Ion Caramitru a petrecut aproape 3 săptămâni în spital, în noile condiții nefiind exclusă nici o perioadă de convalescență a acestuia, ceea ce ar putea întârzia, o dată în plus, revenirea pe scenă, dar și în biroul directorial, a marelui actor, a precizat pe 30 august Ioan Onisei, subliniind totodată că orice comentariu în plus despre starea lui Caramitru senior ar fi prematur.
 
VIDEO cu vaccinarea lui Caramitru: