ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Prigoana pornită împotriva Mitropoliei Basarabiei continuă și în zilele noastre. Dacă în urmă cu un veac se ducea cu tancul și baioneta rusească, azi se duce prin intermediul bisericesc filorus, creerea de diversiuni în spațiul public și pe tărâm politic.”, scrie Părintele Eftimie Mitra de la Schitul Sfinții Români, care ne oferă interviul de mai sus.

„Una dintre aceste diversiuni este si ideea că "Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove” subordonată Moscovei ar fi continuatoarea "Mitropoliei Basarabiei” din cadrul Patriarhiei Române (perioada interbelică).

Despre acest subiect discutăm cu istoricul și preotul Viorel Cojocaru din Chișinău.”, ne invită Pr. Eftimie Mitra.

„Părintele Cojocaru este membru în conducerea asociației istoricilor din Chișinău, doctor în filozofie, preot slujitor la biserica "Sfinților Apostoli Petru și Pavel” din Chișinău și paroh al bisericii "Inima Tăcută”, dar și conferențiar la Facultatea de Medicină din Chișinău.”, se transmite și pe pagina de YouTube a Asociației Sarmizegetusa Regia.

„Să nu uităm: Basarabia este pământ românesc!”, mai spune Pr. Eftimie Mitra, ucenic al Părintelui Justin Pârvu.

Vedeți și Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!