ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, l-a rugat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, să nu uite să deschidă "punga pentru irigațiile din agricultură”, pentru că nu se mai poate realiza "agricultură primară, medievală”, potrivit Pressalert.ro.


"Vă dau un sfat duhovnicesc: când vă veți întoarce la București, scrieți acolo că ministerul pe care-l conduceți se numește Ministerul Pâinii Românești, pentru că ministerul pe care-l conduceți dă pâine acestui neam românesc de la o margine și până la alta. Vă rog să faceți tot ce este posibil pentru modernizarea și sprijinirea fermierilor și să deschideți punga pentru irigațiile din agricultură. Nu vom putea concura cu ceea ce înseamnă producție europeană în alte părți fără irigații. 

De aceea, eu zic că pentru aportul atât de important pe care-l aduce agricultura PIB-ului României, de acolo se poate rupe un pic pentru a începe și a merge irigațiile pentru culturile mari, pentru că nu mai putem în situația de astăzi să așteptăm să vină ploaia. Dumnezeu ne dă, dar în traistă nu ne bagă. Nu mai vorbim de o agricultură primară, medievală, ci de o știință a agriculturii”, a spus mitropolitul Banatului.