ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale a slujit în ziua Schimbării la Față a Domnului la Catedrala din Paris. În cuvântul adresat cu acest prilej, IPS Părinte Iosif le-a vorbit celor prezenți despre evenimentul mântuitor petrecut pe muntele Tabor.

Totodată, Ierarhul i-a îndemnat la rugăciune și post spre cinstirea Fecioarei Maria și a explicat că atunci când postim împreună cu noi postește și Maica Domnului.

„Faceți Paraclisul Maicii Domnului în fiecare zi și pomeniți pe cei apropiați ai dumneavoastră. Postul ne disciplinează nu numai trupește, ci și sufletește, astfel devenim mai stăpâni pe noi, a spus Ierarhul în omilia din 6 august.”

IPS Părinte Iosif a explicat și de ce praznicul Schimbării la Față este cinstit în ultima lună a anului bisericesc.

„Spun părinții Bisericii că sărbătorim acest praznic în a șasea zi din ultima lună a anului bisericesc pentru că în a șasea zi Dumnezeu l-a creat pe Adam. A fost așezată sărbătoarea în această perioadă pentru că Schimbarea la Față se află în legătură cu a doua venire a Mântuitorului care se va petrece întru Slava Sa. Iată că la Schimbarea la Față, Mântuitorul se arată așa cum este El, plin de lumină, în slava Sa.”

IPS Iosif a mai spus și că sărbătoarea aceasta se află în legătură și cu Învierea Domnului, pentru că, la Înviere, „Hristos S-a arătat în lumină încât soldații care erau acolo nu au putut să-L privească”.

„Noi oamenii, creația Sa, suntem slava Dumnezeului celui viu, a explicat Ierarhul și a îndemnat să ne comportăm ca atare, nu ca cei înfricoșați de moarte, păcat și neputințe, ci denunțând în noi păcatul și suferința, punându-le înaintea lui Dumnezu.”